Konya trafiğini rahatlatacak o kavşağın temeli atıldı! Konyalılar için müjdeler yolda!

Konya trafiğini rahatlatacak o kavşağın temeli atıldı! Konyalılar için müjdeler yolda!
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Adana Çevre Yolu Sedirler Köprülü Kavşağı'nın temel atma programı gerçekleştirildi. Temel atma programına Konya Protokolü ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Adana Çevre Yolu Sedirler Köprülü Kavşağı'nın temel atma programı açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Altay, "Önemli bir hizmetin başlangıcını gerçekleştireceğiz. Büyük şehirlerimiz için en önemli olan yatırımlardan birisi olan ulaşımdır. Şehrimizde düzenlemeler yaparken bir taraftan toplu ulaşım için çalışmalar yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.
'BİZİM İŞİMİZ MEMLEKETTE HİZMETTİR'
Konya’ya faydalı yatırımlar yapıldığının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya'mız çok güzel işler yapıyor. İlk günden bu yana, yine haftanın ilk gününden bu yana hizmetler devam ediyor. Her gün ya bir açılış ya da bir temel atma ile karşınızdayız. Şimdi de Sedirler Kavşağı’nın temel atma törenindeyiz. Böyle gönlü güzel Konyalı, Karataylı hemşehrilerimize, bizlere hizmet etme fırsatı verdiği için teşekkür ederiz. Bizim işimiz memlekete hizmet etmektir. Konya modeli belediyecilik Hatay'da da destan yazdı . Konyalı hemşehrilerimizle, Konyalı STK’ larımızla, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum. Konya modeli belediyecilikle ve kurumlarımızla birlikte hamdolsun depremzede kardeşlerimizin hem Konya'da hem burada ikamet eden burada misafir ettiğimiz kardeşlerimizin yarasını sarmaya ve onların acıları dinininceye kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sedirler Köprülü kavşağımızın bir an önce kazasız belasız tamamlanarak, şehrimize, konumuza, Karatay'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” sözlerine yer verdi.


HİZMETLER KONYA'DA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!
"Bir seçim arifesindeyiz 14 Mayıs'ta bu ülke geleceğe mi yürüyecek yoksa kazandıklarından vazgeçip eski Türkiye'nin içe kapanmış haline mi sürüklenecek?" şeklinde konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Durmaksızın gece gündüz şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına ulaşımdan ve sosyal tesislerde her türlü sosyal desteklere kadar ihtiyacın olduğu her yere ulaşmaya çalışan büyükşehir belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz.

Öncesine kadar baktığımızda hem kamu yatırımları olarak hem belediyelerimizin yaptığı güzel işlerle şehrimiz büyüdü büyümeye de devam ediyor. Şehri ne kadar kalkındırmaya çalışırsak ülkemiz güçlü olur. Güçlü ülkede yaşamakta hepimizi onur ve gurur verir.

Bugün baktığınız zaman yapılmaz denenleri yapan bir iktidar, başta cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm ekibi gecesine gündüzüne katmış dünyaya karşı bu ülkenin onurunu taşımak dünyadaki yaşanan pek çok olumsuzluklara karşı dur diyebilen bir liderdir.

Bir seçim arifesindeyiz 14 Mayıs'ta bu ülke geleceğe mi yürüyecek yoksa kazandıklarından vazgeçip eski Türkiye'nin içe kapanmış haline mi sürüklenecek? Cenab-ı hak bunlara fırsat vermesin. Aziz milletimiz her şeyimin farkında bu ülke için gece gündüz çabalayan öncesi ile kıyaslanmayacak kadar büyütülmüş bir ülkenin etkinliğinin arttığı Bir ülkenin yoluna devam etmesi gerekiyor onun için Türkiye yüz yılı diye gördüğümüz bu kutlu yolculukta milletimizin o feraseti büyük desteği İnşallah 14 Mayıs'ta yine gösterecektir" ifadelerini kullandı.


KONYALILAR İÇİN MÜJDELER YOLDA!
Ulaştırma Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yeni müjdeler vereceklerini açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bizim için önemli olan yaptığımız görevler değil, bizim için önemli olan ne iş yapıyor olduğumuz da değil bizim için önemli olan bir davanın sahibi olabilmektir. O nedenle bugün eskisi gibi bugünüyle yarınıyla hep beraber burada bulunuyoruz. Rabbim birliğimizi daim etsin inşallah. Önemli bir hizmetin başlangıcını gerçekleştireceğiz. Büyük şehirlerimiz için en önemli olan yatırımlardan birisi olan ulaşımdır.

Şehrimizde düzenlemeler yaparken bir taraftan toplu ulaşım için çalışmalar yürütüyoruz. Raylı sistemlerle ilgili çalışmalar yürütüyoruz ve Konya modeli belediyecilik anlayışı ile bisiklet yollarıyla şehrimizi donatıyoruz. Bugüne kadar çok önemli işler yaptık bugün de 220 milyon liralık bir yatırımla sedirler Köprülü kavşağının başlangıcını yapıyoruz.

İnşallah en kısa sürede tamamlanarak şehrimize hizmet etmeye başlayacak. Sürücüleri için başladığımız yolculukta caddeleri hizmete açarak iyi bir başlangıç yapmıştık. Kışla Caddesi ile Karaman yolu üzerindeki İsmail Ketenci caddeleri açılarak hizmete başladı.

Larende caddesi özellikle Meram ve Selçuklu arasında en önemli bir alan olarak şehrimize hizmet veriyor. Abdülhamit Han Caddesi Meram Tıp Fakültesi ve Selçuk Tıp Fakültesi arasında bir bağlantı önemli bir aks oluşturdu. Yapılan çalışmalar tamamlanınca inşallah şehrimizin trafiği bir miktar nefes alacak ve bir taraftan toplu ulaşımda vatandaşlarımızın konforunu yükseltmek adına çevreci yatırımlarımız ile hizmet sunarak toplu ulaşımdaki konforumuzu arttırmaya çalışıyoruz. Toplu ulaşıma raylı sistemle ilgili ulaştırma bakanlığımız hem Konya büyükşehir belediyemiz önemli çalışmalar yapıyor inşallah sizlerle yakında bu müjdeleri de paylaşacağız" diye konuştu. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi