Konya Teknokent İçin Yeni Teknoloji Alanı Müjdesi!

Konya Teknokent İçin Yeni Teknoloji Alanı Müjdesi!
 İnternet Editörü
Eski Konfaş Fuar Alanı’na yapılacak olan yeni Teknokent alanı ile ilgili bilgiler veren Hamurcu, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, oluşturulacak alan ile ilgili görselleri ilk kez Konya’nın Sesi ile paylaştı

2004 yılında kurulan ve bünyesindeki firma sayısı, alınan patent sayısı, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin kurduğu şirket sayısı, görev alan akademisyen sayısı gibi kriterlere göre en başarılı teknokentler arasında yer alan Konya Teknokent, yeni binası ile hizmet vermeye devam edecek.

GENÇLER TEKNOLOJİYE YAKLAŞIYOR

Hem mevcut binalarında hem de yeni yapılacak ek bina da çalışmalarını daha yüksek kalitede sürdüreceklerini ifade eden Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, yeni oluşturulacak Teknokent Alanı ile ilgili görselleri ilk kez Konya’nın Sesi ile paylaştı.

Prof. Hamurcu, “Şu anda mevcut kullandığımız binamız 2004’ten beri hizmet veriyor. Ve burası yüzde 100 dolu vaziyette. Bu sebeple eski Sosyete Pazarı’nın olduğu alanı ek olarak aldık. Orada inşaatımız başlayacak” diye konuştu.

ESKİ KONFAŞ FUAR ALANI TEKNOLOJİNİN KALBİ OLACAK

Eski Konfaş Fuar Alanı’na yapılacak olan yeni Teknokent alanı ile ilgili bilgiler veren Hamurcu, “10 bin metrekarelik kapalı alanı ve 40 bin metrekarelik genel alanı ile bize tahsis edildi. Bu konuda destekleri ve katkılarından dolayı Selçuk Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ediyoruz. Alan ile ilgili bakanlıktan onayımız geldi. Bugün yarın çalışmalarımız başlayacak. Orayı da bitirip en kısa sürede aktif hale getirmek istiyoruz” dedi.

200 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM

Konya Teknokent’in şu an için en büyük problemlerinden bir tanesinin görünürlüğünün az olması olduğunu belirten Prof. Hamurcu, “O bölge lokasyon olarak çok daha iyi. Üniversitemizin girişinde olması da bizim için büyük avantaj.

Tramvay yoluna sıfır olduğu için öğrencilerimizin de ulaşımı çok rahat olacak. Bu sebeplerden ötürü heyecanlıyız. Güzel bir lokasyon olacağına inanıyoruz. Yaklaşık 200 milyon TL’lik bir yatırım olacağını söyleyebilirim. Konya’mıza ve üniversitemize değer katacağına inancımız tamdır. İnşallah iki yıl içerisinde tamamen aktif hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Konya'nın Sesi