Konya Tarım Fuarı’nda Gören Bir Daha Bakıyor!

Konya Tarım Fuarı’nda Gören Bir Daha Bakıyor!
 İnternet Editörü
Her sene olduğu gibi bu sene de Konya Tarım Fuarı’nda yerini alan TÜMOSAN, 2 farklı standı ile adeta göz dolduruyor.

Konya Tarım Fuarı’nda 1. Hall alanında yer alan TÜMOSAN, hem tarım hem de Ar-Ge standıyla ilgi ve dikkati fazlasıyla üzerine çekiyor. TÜMOSAN Ar-Ge ekibi, mühendisleri ve ustaları tarafından üretilen ‘Pusat’ isimli savunma sanayii aracı da fuarda sergileniyor.

Fuarda Konya’nın Sesi Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan TÜMOSAN Pazarlama Müdürü Onur Koca; TÜMOSAN, Konya Tarım Fuarı ve Pusat hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, Pusat’ın kalan testlerinin tamamlanıp Türk Ordusuna teslim edileceğini ifade ederken, TÜMOSAN olarak Konya’da üretim yapmaktan da oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

2 FARKLI STANTTA ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

Geçtiğimiz yıla göre uluslararası anlamda daha etkin bir fuar beklediklerini ifade eden Onur Koca; “TÜMOSAN olarak 1. Hall’de iki standımız mevcut. Tarım alanında ana standımız mevcut, burada tarım mekanizasyonu ve traktörlerimiz var. İkinci standımızda Ar-Ge çalışmalarımızın yer aldığı ürünlerimiz var. Tarım standımızda 48 beygirden 105 beygire kadar bahçe ve tarlada kullanılan traktörleri sergiliyoruz. Ar-Ge standımızda ise 150 kişiden fazla olan Ar-Ge mühendislerimizin yoğun çabaları ile gerçekleştirdiği forkliften motor sistemlerine ve marin motorlara kadar ürünlerimiz var. Aynı zamanda Pusat askeri zırhlı aracımızı da sergilemeye devam ediyoruz. Geçen seneye göre farklı 2-3 ürünümüz daha var. İnsansız deniz aracı Ulak’a verdiğimiz 460 beygirlik marin motorlarımızı sergiliyoruz. Bununla beraber 80-100 beygir aralığındaki S8000 model motorlarımızın marinize edilmiş hallerini burada ziyaretçilerimize sergiliyoruz” dedi.

PUSAT’IN AŞAMALARI DEVAM EDİYOR

Pusat’ın test aşamalarının sürdüğünü söyleyen Onur Koca; “Pusat’ın lansmanını yaptıktan sonra 1,5 yıllık testlerini gerçekleştirmek için adımlara başlamıştık. Şuan itibariyle yüzde 60 eğime kadar olan testleri gerçekleşiyor. Geçtiğimiz hafta da dahil testleri başarıyla gerçekleşti. Testlerin bitmesiyle beraber bizlerinde amacı önce kendi askeriyemiz sonrasında ise dünyadaki ülkelerin askeriyeleriyle aracı buluşturmak. Şu an için proje bazlı ve özel üretim isteğe bağlı revize edilebilir araçlar olduğu için tarih vermek mümkün değil çünkü seri üretim bazlı bir üretim değil yaptığımız iş. Askeriyelerin isteklerine bağlı tekrar revize ediliyor” açıklamalarını yaptı.

KONYA’DA 6 FABRİKADA ÜRETİM VE MONTAJ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

TÜMOSAN’ın hedeflerinden bahseden Onur Koca; “TÜMOSAN, Konya Tarım Fuarı’nın ev sahibi. Buradaki rolü çok önemli. Türkiye’nin en önemli konumunda yer alıyor. Türkiye’nin en büyük üretim tesisine sahip. Üretim tesisimiz 1 milyon 600 bin metrekare alan içinde 93 bin metrekaresi kapalı olmakla beraber 6 tane fabrikadan oluşuyor. Burada motor mekanik, traktör mekanik, motor montaj, traktör montaj, kabin montaj ve bununla beraber döküm fabrikamızla birlikte 6 fabrikamız bulunuyor. Türkiye’ye sadece montaj değil üretim anlamında da çok değer veriyoruz. Katma değerli ürünlerimizi de yurt dışına buluşturuyoruz. Kendi mühendislik beceri ve kabiliyetlerimizle ürettiğimiz ürünleri daha da katma değerini yükselterek tüm dünya ile buluşturmak. Öncelikle Anadolu’nun her karşısına sonrada dünya ile buluşmak” ifadelerini kullandı.

“PUSAT’IN EN BÜYÜK AİLESİNİ YARATMAYI AMAÇLIYORUZ”

TÜMOSAN’ın Konya’da üretim yapmasının kendileri açısından çok değerli olduğunu dile getiren Koca; “Rahmetli merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan fabrikanın açılışına büyük destekler vermiştir. Öncelikle motor, motor tesisatları ve tank üretimine yönelik çalışma yapmış daha sonrasında bu durum motor ve traktör özeline devam etmiştir. Sonrasında bizlerde onların bıraktığı mirası askeri araç ve zırhlı araç üretimleriyle devam ettiriyoruz. Daha da büyüyerek Pusat’ın en büyük ailesini yaratmayı amaçlıyoruz. Konya sanayisi önümüzdeki yıllarda da ses getirecek bir sanayi. Potansiyeli çok güçlü. OSB’lerin ve büyük firmaların yatırım yeri. Bizler burada önceden yerimizi aldığımız için kendimizi avantajlı görüyoruz. Lojistik konum olarak da Konya’da olmaktan dolayı çok şanslıyız. Merkezimiz İstanbul’da ancak fabrikalarımızın Konya’da olması bizim için büyük bir avantaj” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi