Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformunda Yeni Dönem
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu eski başkanı yeni Prof. Önder Kutlu yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini belirterek, “Kırk yıllık olan yapımız faaliyetlerine devam etmektedir. Yeni döneminde de platformumuz güzel işlerini sürdürecektir. Hali hazırda 185 kuruluşumuz var. Yeni taleplerde gelmektedir. Bizim kapımız her zaman herkese açıktır. Ortak çatı altında buluşarak temel değerlerimizi devam ettirmek için birleşiyoruz. Bu hareketimize diğer Sivil Toplum Kuruluşlarında davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
AYNI ÇATI ALTINDAYIZ
Aynı değerler altında toplandıklarını belirten Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yeni Başkanı Adem Ceylan, “Kırk yıllık bir yolculuğun, kırk yıllık bir hafızanın geldiği noktayı ve yeni dönem yol haritamızı Kamuoyuyla paylaşmak üzere bugün bir araya toplanmış bulunmaktayız. Konya Sivil toplum Kuruluşları Platformu; aynı değerler dünyasına sahip yapıların bir araya gelmesiyle oluşmuş, asgari müşterek zeminini büyütmek için çalışmalar yapan bir organizasyondur. Öncelikle tüm kamuoyuna ve medya kuruluşlarımıza bir gerçeği hatırlatmamız gerekiyor. Platform derneklerden bir dernek değildir. Dolayısıyla ısrarla ve sürekli bir biçimde platformdan üyelerinin faaliyet alanlarında iş üretmesini istemek her ne kadar iyi niyetlerle ifade edilse de doğru bir yaklaşım değildir. Platformumuz kurumlarımızın faaliyet alanında bir network oluşturma, kurumlarımızın kendi faaliyet sahalarında derinleşmelerini sağlayacak bağlantılar kurmalarının yolunu açma ve kurumsal kapasite artırımı için organizasyonlar yapmalıdır ve yapmaktadır” şeklinde konuştu.
ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ
Platformlarının ülkede az rastlanır çeşitliliğe sahip olduklarını belirten Ceylan, “Platformumuzun resmi bir hüviyete büründüğü son yedi yıllık dönemde çok önemli mesafeler kat ettiğimizi ifade etmemiz gerekiyor. Resmi yapı ve yapılanması önündeki gayri resmi ve gönüllü yapılanmayı desteklemekte, resmi ve sivil yapılar üzerindeki etki kapasitesini güçlendirmektedir. Kurumsallaşma ve sürekliliği kazanması nedeniyle Platformumuzun bu aşamaya gelmesini takdirle karşılamakta, ne kadar şükretsek azdır diye düşünmekteyiz. Kurumsallaşmanın önemli dönemeçlerinden olan platform merkezi için çaba harcayan önceki dönem başkanlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Platformumuz ülkemizde eşine az rastlanır bir çeşitliliğe ve sürekliliğe sahiptir. Bu özellikleri dolayısıyladır ki Anadolu’nun birçok şehrinde kurulmaya çalışılan platformlar evvelen Konya platformunu ziyaret etmektedir. Platformun ülke sathında üst düzey bir karşılık bulmasına yol açan iki önemli çalışmasını da burada hatırlatmamız gerekiyor. Bunlardan birincisi; ikincisinin de aynı zamanda hazırlayıcısı niteliğinde olan “Bir Konu, Bir Konuk” programıdır. Her ay gerçekleşen bu programda alanında uzman bir ismi veya ülke ve şehir bürokrasisinden önemli isimleri misafir ederek tearüf ve teavüne zemin hazırlayacak bir ortam oluşmaktadır. İkinci programımız ise “Ufuk Turu” programıdır” açıklamalarında bulundu.
ANADOLU’NUN HER YERİNDEN STK’LAR
BİR ARADA OLACAK
Düzenleyecekleri ‘Ufuk Turu’ programı hakkında bilgiler veren Ceylan, “2023’de 18.sini düzenleyeceğimiz Ufuk Turu programı Konya dışında bir yerde hem üye kuruluşlarımızı hem de Anadolu’nun her yerinden farklı dernekleri bir araya getirecektir. Ufuk Turlarında ülkenin saygın akademisyen, bürokrat ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelerek ciddi bir iletişim imkânı oluşmaktadır. Salgın dönemi sadece ticareti ve siyaseti türbülansa sokmamış sivil çalışmalarda süreçten nasibini almıştır. Salgın tedbirleri dolayısıyla yukarıda ifade ettiğimiz marka çalışmalarımız akamete uğramıştır fakat platform şartların gereği olarak sosyal dayanışma alanında önemli katkılar sağlamış toplumsal refleks üretilmesi gereken zamanlarda da üzerine düşeni yapmıştır. Hayatın normalleşmesine paralel biçimde platformda çalışmalarına kaldığı yerden devam etmiş, yeni ve nezih bir mekanla çalışmalarına yeniden bismillah demiştir. İlk günlerini idrak ettiğimiz yeni yılı ise platformumuz yeni bir yönetim ve yeni bir tasarımla karşılamıştır. Tabanımızı genişletmek ve hitap ettiğimiz kitleleri farklılaştırıp geliştirmek ve platformu bugünlere taşıyan hafızada kesintisizliği sağlamak için bir üst kurul oluşturma kararı almıştır. Bu Heyet platform önceki dönem başkanlarımız ve saygın kanaat önderlerinden teşekkül edecektir. Yaşadığımız bu yeri şehir yapan kimliği ve hafızayı korumayı, aynı zamanda mensubu bulunduğumuz medeniyet havzasının yeniden inşası için çabalamayı şiar edinen platformumuz bahsettiği konumdan bir tek santim geri adım atmayacak bir iradeyi korumayı tüm kamuoyu önünde taahhüt etmektedir” dedi. •Gizem Başar
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu
Yönetim Kurulu Listesi
- Abdullah ÇAY – Ribat Eğitim Vakfı
- Abdurrahim ARSLAN – Enderun Eğitim Vakfı
- Abdülkerim ATİZ- Ensar Vakfı
- Âdem CEYLAN – İMH
- Ahmet ÖZER- ANMEG
- Arif BAĞCI – ÖNDER
- Aytül DAĞ – KADEM
- Bekir TANOĞLU – Güldalı Derneği
- Ceylani KILIÇ – AGD(Anadolu Gençlik Derneği)
- Fatih CEYLAN- GİV (Girişimci İşadamları Vakfı)
- Gürsoy BİLGİN – İHÖD (İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği)
- Hamide BALOĞLU – El-Bir
- Hasan YAŞAR- İlim Yayma Cemiyeti
- Hidayet ONUR – TEYAD
- Hilal ŞIK – Gönülbağı Derneği
- Hüseyin KEÇECİ – HAK-İş İl Temsilcisi
- İbrahim TÜRK – İrşat Vakfı
- İdris BİLGİ – Fatih Eğitim Vakfı
- İsmail ÖZEN – Yedi Hilal Derneği
- Levent BABACAN – HUDER
- Levent ÜNLÜ – Şems Vakfı
- Murat ARSLAN – İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği
- Mustafa DÜNDAR- HİSDER
- Mustafa KARASU-Ayder(Anadolu İnsani Yardım Derneği)
- Mustafa SELEK – İslami Değerleri Tanıtma Vakfı
- Mustafa VAROL – Hayra Hizmet Vakfı
- Mücteba YILDIZ – Hayrat Vakfı
- Sami YILDIZ – Ramazanoğlu Mahmut Sami İHL Derneği
- Şenol METİN – Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şb.
- Ziya ERCAN – ESADER
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Heyeti
- Abdullah ÇAY – Ribat Eğitim Vakfı
- Abdurrahim ARSLAN – Enderun Eğitim Vakfı
- Âdem CEYLAN – İMH (İnsan ve Medeniyet Hareketi)
- Ahmet ÖZER- ANMEG (Anadolu Medya Vakfı)
- Ceylani KILIÇ – AGD (Anadolu Gençlik Derneği)
- Fatih CEYLAN- GİV (Girişimci İş adamları Vakfı)
- Gürsoy BİLGİN – İHÖD (İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği)
- Hasan YAŞAR- İlim Yayma Cemiyeti
- Levent BABACAN – HUDER (Hukukçular Derneği)
- Murat ARSLAN – İki Doğu İki Batı
- Mustafa SELEK -İslami Değerleri Tanıtma Vakfı
- Şenol METİN – Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şb.
- Ziya ERCAN – ESADER