Konya SGK'da izdiham, sistemler kilitlendi

Konya SGK'da izdiham, sistemler kilitlendi
EYT’nin açıklanmasıyla birlikte yüzlerce Konyalı vatandaş gözünü SGK’da açtı. Vatandaşlar, akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı EYT şartlarının ardından durumlarını sorgulamak için Konya SGK’nın kapısına geldi.

EYT’nin açıklanmasıyla birlikte yüzlerce Konyalı gözünü SGK’da açtı. Vatandaşlar, akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı EYT şartlarının ardından durumlarını sorgulamak için Konya SGK’nın kapısına geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam açıkladığı EYT ile birlikte emekli olacak pozisyondaki 2 milyon 250 bin civarındaki vatandaş heyecan ve sevincinin yanı sıra yüz binlerce vatandaş da “acaba emekli olabiliyor muyum?” beklentisi ile beraber sabah saatlerinde soluğu Sosyal Güvenlik Müdürlüğünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Konya’da yaşayan yüzlerce vatandaş “emeklilik şartlarını sorgulatmak” için sabahın erken saatlerinden itibaren gözünü Konya Sosyal Güvenlik Kurumu’nda açtı.

Ödeme işlemleri 1 Ocak'tan sonra artacak

SGK’da başvuranlar arasında doğum, askerlik borçlanması, hizmet birleştirme ve eksik prim günü ödemeleri gibi işlemler sürüyor. Alınan bilgilere göre yılbaşından önce yapılacak ödeme hizmetlerinin günlüğü 69 TL’den yılbaşından itibaren ise ödemlerin günlüğü 106 TL’den hesaplanacak. 29 ve 30 Aralık günlerini değerlendirip işlemlerini 2022 yılında yapmak isteyen vatandaşlar günlerdir Müdürlüğe gelerek işlemlerini tamamlamak istiyor.

Bunun dışında EYT için gelen vatandaşların ise sadece kalabalık yarattığı bilgilerine ulaşıldı. Vatandaşlara e-devlet üzerinden bu işlemleri yaptırabileceklerini söylenerek kalabalığın son bulması için çalışmalar yapıldığı ifade edildi.

EYT ile ilgili işlemler nasıl yapılıyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, EYT ile ilgili işlemlerin e-Devlet üzerinden de SGK'ya gitmeden yapılabileceğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, oluşan kuyruk sonrası, işlemlerin e-devlet üzerinden de yapılabileceğini anlatan bir video yayınladı.

Buna göre vatandaşlar, SGK'ya gitmeden evde, cepte, internette, 7/24, istediği anda, istediği yerde e-Devlet'te işlem yapabiliyor.

e-Devlet platformu üzerinden hizmet süreleri görülebiliyor, eksik günler için borçlanma başvurusu ve takibi yapılabiliyor. Emeklilik başvuruları da yine e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.