Konya Ovası'nın Can Suyunu O Baraj Verecek!

Konya Ovası'nın Can Suyunu O Baraj Verecek!
Konya'da yeni yapılan Bozkır Harmanpınarı Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Baraj 710 dekar araziye can suyu verecek.

Gövde dolgusu imalatlarının devam ettiği projede %80 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenen projeyi tamamlamak için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.

whatsapp-image-2024-09-23-at-10-20-53-3.jpeg

GÖVDE DOLGU İMALATINDA SONA GELİNDİ
Harmanpınarı Barajı’nda şu anda gövde dolgusu imalatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Baraj inşaatı kapsamında; Harmanpınarı barajı göl alanında kalan diğer mahallelerle ulaşımı sağlayan mevcut yolun sular altında kalacak olması nedeni ile relokasyon yolu ile gövde ve dipsavak kazı imalatları, memba ve mansap batardoları, dolgu imalatı ve enjeksiyon işleri tamamlanmış olup Gövde dolgu imalatlarında ise %80 oranında gerçekleşme sağladık.” diye konuştu.
710 Dekar Tarım Arazisinin Sulanmasına Hizmet Edecektir.
710 dekar araziye can suyu verecek Harmanpınarı Barajı’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “Baraj’ ın 710 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet etmesi hedeflenerek Sulama inşaatı ’da tamamlandığında sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, yetiştirebilecek.” dedi.

whatsapp-image-2024-09-23-at-10-20-53-1.jpeg

336 BİN M3 SU DEPOLAYACAK
Temelden yüksekliği 35 metre olan Harmanpınarı Barajı’nın gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. 336 bin m3 depolama hacmine sahip olacak baraj Sulama inşaatının tamamlanması ile birlikte tamamlandığında 710 dekar arazinin sulanmasına hizmet etmesi hedeflenmektedir.

whatsapp-image-2024-09-23-at-10-20-53-2.jpeg

ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 11 MİLYON TL KATKI
DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif BALTA” Harmanpınarı Barajı’nda çalışmalar tamamlandığında ve bölgede yapılacak sulu tarımla 2024 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 11 milyon TL yıllık katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi