Konya Ovası'nda yağmur öncesi yoğun mesai!

Bu hafta Konya’da hava sıcaklıkları Haftanın başında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta ortasından itibaren düşüşe geçerek yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Beklenen yağmur üzerine Konyalı çiftçilerin tarlalarda gübre atma telaşı da başladı.
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hava sıcaklığındaki 5 derecelik düşüşün hububatı olumsuz bir yönde etkilemeyeceğini açıkladı.
Soylu paylaşımında "Konya Ovasında Çarşamba günü beklenen yağış öncesi yoğun bir gübre atma telaşı başladı. Gerek hububatlara ekim öncesi pancar yerlerine gübre uygulayan çiftçilerimiz var. Hububat için havanın - 5 C'lik düşüş gübre uygulaması olumsuz bir olumsuzluk oluşturmayacaktır." sözlerine yer verdi.
Konya Ovasında Çarşamba günü beklenen yağış öncesi yoğun bir gübre atma telaşı başladı. Gerek hububatlara gerekse ekim öncesi pancar yerlerine gübre uygulayan çiftçilerimiz var. Hububat için havanın - 5 C düşmesi gübre uygulaması açısından bir olumsuzluk oluşturmayacaktır. pic.twitter.com/1LZRFMxBB7
— Süleyman Soylu (@suleymannsoyluu) March 17, 2025