Konya Önümüzdeki 5 Gün Donacak!

Konya Önümüzdeki 5 Gün Donacak!
 Muhabir
Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Konya'yı 18 Ekim öğle saatlerinden itibaren zirai don tehlikesi bekliyor. Zirai donun 23 Ekim sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Konya genelinde hava sıcaklıkları gün gün düşecek. Meteoroloji yeni hava durumu haritasını paylaştı. Peki, 18 Ekim (yarın) ve önümüzdeki günlerde Konya’da hava durumu nasıl olacak? Son hava durumu tahminlerine göre Konya’da hava durumu ile ilgili detaylara sitemizden ulaşabilirsiniz.

Meteorolojiden alınan verilere göre, Konya’da 18 Ekim Cuma günü hava 15 derece ve parçalı bulutlu olacak. Gece saatlerinde sıcaklık 10 derece birden düşecek. Hafta sonu ise Konya ve ilçelerini sisli bir hava bekliyor. Meteoroloji olumsuzluklara karşı dikkatli olunması için Konyalıları uyardı.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu gece bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) zirai don hadisesi bekleniyor. Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

Zirai donun 18 Ekim öğle saatlerinde başlayıp 23 Ekim sabah saatlerinde bitmesi bekleniyor.

Konya'nın merkezde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şu şekilde;

ekran-alintisi.png

-Büşra GÜLTAŞ