Konya Kitap Günlerine Protokolden Yoğun İlgi

Konya Kitap Günlerine Protokolden Yoğun İlgi
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Konya Kitap Günleri’ne sadece kitapseverlerin değil Konya protokolünün de ilgi odağı oldu

Konya Kitap Günleri’ni ziyaret ederek kitapseverler ve yayınevleri ile bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’nın Sesi Gazetesi’ne yaptıkları özel açıklamalarda “Konya Kitap Günleri Türkiye’nin markası haline geldi” ifadelerini kullandılar.

‘EN BABA’ ETKİNLİK

KONYA KİTAP GÜNLERİ

Konya Kitap Günleri’nin Türkiye’de sayılı fuarlardan birisi olduğunu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Türkiye’nin 2. en büyük kitap fuarındayız. Fuara geldiğimizden beri yoğunluk göze çarpıyor. Bu çok güzel bir duygu. Bu yoğunluğun sadece Konya’dan olmadığına da şahit oluyoruz. Çevre illerden gelen vatandaşlarımızda Konya Kitap Günleri’ne yoğun ilgi gösteriyor. Faaliyete geçtiği günden beri Türkiye’de sayılı fuarlardan birisi olduğunu söyleyebilirim. Konya’mız içinde bu büyük bir zenginliktir. Bu şehir kitap okur. Bu şehir kitabını okur. Bu durum insanı duygulandırıyor. Biz Konya olarak kültürlü ve okuyan bir şehiriz. Son yıllarda Belediyeler olarak yaptığımız birçok etkinlikte beraber en ‘Baba’ en büyük etkinliklerden biridir. Öğrencilerimiz yoğun ilgisi muhteşem. İnanın kundaktaki bebekten tutunda en yaşlı amcasına kadar burada geziyor kitapları inceliyor. Bu durum bir yönetici olarak bizleri gururlandırıyor. Herkesi Konya Kitap Günleri’ne bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“KONYA KİTAP AŞIĞI

BİR ŞEHİRDİR”

Konya’nın kitap aşığı bir memleket olduğunu dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya Kitap Günleri artık Türkiye’de bir marka olmuştur. 10 gün süre içerisinde tüm Konyalı ve farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımız burada ziyaretlerini ve kitap alışverişlerini gerçekleştiriyor. Okullardan gelen öğrenci arkadaşlarımız öğretmenleri ile burayı ziyaret ediyorlar. Siz gazeteci arkadaşlarımızın vasıtası ile de gelemeyenler varsa da acele etmelerini söylüyorum. Konya Kitap Günleri’nin çok farklı ve güzel olduğunu söylemek istiyorum. Türkiye’deki tüm yayınevleri neredeyse burada diyebilirim. Kitapseverlerin ayağına kitapların geldiğini görüyoruz. Bu fırsatı kaçırmamaları gerekiyor. Bizler Konya olarak kitap aşığı bir milletiz. Kitap okumayı çok seviyoruz. Bu sebeple bütün kitapseverleri ve kitap tutkunu vatandaşlarımızı Konya Kitap Günleri’ne bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

KONYA KİTAP GÜNLERİ

TÜRKİYE’NİN MARKASIDIR

Konya Kitap Günleri’nin Türkiye’nin markası olduğunun altını çizen Selçuklu Belediyesi Ahmet Pekyatırmacı, “Konya Kitap Günleri Konya’nın markası haline gelmiştir. Bakıldığı zaman Türkiye’nin markası haline geldiğini belirtebiliriz. Yapıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Konya Kitap Günleri günden güne daha da dikkat çekiyor. Bu sene program zamanı 10 güne çıkartıldı. Buna rağmen öğrencilerimiz ve kitapsever vatandaşlarımız tarafından burada yoğun ilgi ile karşılanıyor. Burada gençlerimiz ve kitapsever vatandaşlarımız okudukları kitapların yazarları ile bir araya geliyor bu durum çok güzel. İstenilen tüm kitaplara burada erişim sağlanabiliyor. Buraya gelen vatandaşlarımız için hem tecrübe paylaşımı hem de bilgi paylaşımı oluyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Böyle kapsamlı ve büyük bir organizasyonu gerçekleştirdiği için. Konya’mız için Konya Kitap Günleri’nin çok önemli bir değere sahip olduğunu dile getirebilirim. Sadece Konya’dan değil çevre illerden de gelen vatandaşlarımızın burada olması bizim için mutluluk veriyor. Farklı illerden vatandaşlarımızı da Konya Kitap Günleri’ne davet ediyorum” dedi •Gizem Başar