Konya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi olayında adım adım provokasyon! İşte detaylar...

Konya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi olayında adım adım provokasyon! İşte detaylar...
Konya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanılan olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Konya’nın Sesi Gazetesi haber ekibi çok önemli detaylara ulaştı. Olayın komplo olduğu yönünde kuvvetli iddialar bulunuyor

Konya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanılan olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Konya’nın Sesi Gazetesi haber ekibi çok önemli detaylara ulaştı. Olayın komplo olduğu yönünde kuvvetli iddialar bulunuyor.

Videoyu sosyal medyada yayınlanması için geçmişte Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey görev yapan Selçuk Üniversitesi’nden bir öğretim üyesinin servis ettiği iddia ediliyor.

Olaydan 10 gün önce öğretim üyesinin belediye yetkililerini arayarak “elimde görüntüler” var dediği, yetkililerin öğretim üyesini ziyaret ettiği bilgisine de ulaşıldı. Belediye yetkililerinin ise gereken incelemeleri yapıp “suçluları belirleyelim bir hafta sonra sonuçlarını beraber değerlendirelim” ifadesinin hemen ardından bir hafta beklenilmeden görüntüler sosyal medyaya düştü.

ZAMANLAMA KAFALARI KARIŞTIRDI !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya ziyaretinden bir gün önce görüntülerin servis edilmesi de komplo iddialarını güçlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce defalarca olayın geçtiği barınağı örnek göstermişti.

DERNEKLER PROVOKASYON MU AMAÇLADI ?

Provokasyonun ulusal çapta yaymak için daha önce hakkında farklı iddialar olan bir hayvansever derneği ile yerel de yine hayvan bakımı yaptığını iddia ederek yardım toplayan ve kaçak hayvan çiftliği işleten farklı bir dernekten de yardım istendiği gelen bilgiler arasında.

Öte yandan provokasyon içeren paylaşımların yayılmasında da ticari bir işletmenin dernek vasfıyla görev aldığı öğrenildi. Bir dernek başkanının gözaltına alınmak için polisin dur ihtarına uymadığı ve güvenlik güçlerine mukavemet gösterdiği de gelen bilgiler arasında. Emniyet tarafından gözaltına alınan dernek başkanı bir süre sonra serbest bırakıldı.

Hayvansever olduğunu iddia edenler sosyal medyadan yaptıkları canlı yayınlarda hayvanları öne sürerek yardım toplamaya devam etti.

Hayvanlar için para toplayan ilgili derneklerin yetkilerinin ise emniyette suç dosyalarının da kabarık olduğu öğrenildi.

WHATSAPP GRUBU KURULDUĞU İDDİASI !

Konya’da yaşanılan bu olaydan kısa bir süre önce Whatsapp platformunda kurulan Konya Barınağı gurubunun da bağlantıları merak konusu oldu.

HEDEFTE KONYA BELEDİYESİ Mİ VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı hayvanlar noktasında yaptığı çalışmalardan dolayı takdiri daha önce de gündeme gelmişti. Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Altay’ı kürsüye çağırması, Altay’ın Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olması ve olaydan kısa bir süre önce Türkiye’nin en büyük ihya projesini açıklaması da gözleri Konya’ya çevirdi.

MAMA LOBİSİ DEVREDE Mİ?

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi mama fabrikasını yapacağını duyurması ve işe başlaması mama lobilerini de rahatsız etti.

Türkiye genelinde hayvanseverlerin samimi duygularını kullanarak özellikle mama desteği için toplanan yardımların toplam miktarı ciddi seviyelerde.

Çoğu ithal menşeili olan mama firmalarının Türkiye pazarında söz sahibi olması ve sözde hayvansever derneklerine de maddi destekte bulundukları en çok ortaya atılan iddialardan.

Olayın yayılması ve provokasyona dönüşmesinde mama lobisinin de etkisinin olduğun konuşuluyor.

ŞAHISLARIN DIŞ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Söz konusu videoyu çeken ve videoda hayvana işkence yapan şahısların, provokasyona dahil olup olmadığı emniyet ve adli makamlar tarafından araştırılıyor.

Tüm bu yaşanılanlar ortaya çıktığında kamuoyunun aklındaki soru işaretleri de giderilmiş olacak.