Konya Güne Kazalarla Uyandı! 4 Ölü, 9 Yaralı

Konya Güne Kazalarla Uyandı! 4 Ölü, 9 Yaralı
Konya güne kazalarla uyandı. İlçelerden gelen ölümlü kaza haberleri vatandaşları tedirgin ederken, uzmanlar hız konusunda uyarılarda bulundu

Konya bu sabah art arda gelen kaza haberleri ile güne başladı. Emirgazi, Akşehir ve Karapınar’da yaşanan ve 4 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı kazaların ardından uzmanlar ve emniyet güçleri vatandaşları hız ve takip mesafesi konusunda uyardı.

DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ

Konya’nın Akşehir ilçesi yakınlarında kontrolden çıkan otomobilin şarampole yuvarlanarak bahçeye devrilmesi sonucu kaza meydana geldi. Akşehir ilçesi D-300 karayolu üzerinde, Akşehir istikametinden Konya istikametine doğru giden Mehmet Fırtına (31) idaresindeki 16 AYT 383 plakalı Toyota marka otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Takla atan otomobil bir bahçeye devrilerek yan yattı. Araçta bulunanlardan bazılar takla atan otomobilden dışarıya fırladı.

KAZA EGEMEN BEBEĞİ HAYATTAN KOPARDI

Kazada araçta bulunan İmran Fırtına (66), Fatmanur Fırtına (24) ve 6 aylık bebek Egemen Fırtına hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Mehmet Fırtına (31), Mehmet Ali Fırtına (60) ve Ali Eren Fırtına (6) ise yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalenin ardından Akşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Mehmet Ali Fırtına ve Ali Eren Fırtına’nın hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AĞIR YARALI ŞAHIS KURTARILAMADI

Konya'nın Karapınar ilçesinde otomobilin aynı yöndeki bir başka otomobile arkadan çarpması sonucu başka bir kaza meydana geldi. Kaza, Karapınar-Emirgazi karayolunda saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Y.K. (44) idaresindeki 70 ABZ 629 plakalı Ford marka otomobil ile İlyas Yaman'ın (55) kullandığı 42 ARK 183 otomobile arkadan çarptı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri ve ambulans sevk edildi. Kazada yaralanan her iki araç sürücüsü ambulansla Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan İlyas Yaman yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BİR KAZA 5 YARALI

Konya’nın Karapınar ilçesinde otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Kaza, Karapınar ilçesi Yeni Sanayi Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E.D. idaresindeki 42 D 4622 plakalı Fiat marka hafif ticari araç ile H.Ç. yönetimindeki 42 BZF 01 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, 42 BZF 01 plakalı araç sürücüsü H.Ç. ile araçta yolcu olarak bulunan A.Ç., D.K., R.K. ve E.Ç. yaralandı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası yaralıların yakınları ile diğer aracın sürücüsü arasında tartışma yaşandı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:İHA