Konya esnafından ‘Yeşilay Elçilerine’ destek

Konya esnafından ‘Yeşilay Elçilerine’ destek
KTO Karatay Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Kezban Çetin, Yeşilay’ın Türkiye genelinde hayata geçirdiği ‘Yeşilay Elçileri’ projesinin Konya’da uyguladıklarını ifade etti.

Yeşilay Elçileri projesinden bahseden Kezban Çetin; “Toplumumuzda kadim bir gelenek olan ahilikten gelen esnaflarımızın, bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak üzere hayata geçmiştir. Bizler yönetim ekibi olarak Yeşilay Konya Şubesi ile entegre olarak bu projeyi Konya esnafları ile gerçekleştirdik. Proje, esnaflarımızın uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini artırmayı ve onlar vasıtasıyla yerel alanda toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almayı amaçlamaktadır” dedi.

Projenin nasıl uygulandığı hakkında bilgiler sunan Çetin; “Bağımlı olan ya da bağımlı olma riski taşıyan gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde, ilgili meslek gruplarının sokaklardaki uyuşturucu gerçeği hakkındaki mücadele becerisi ve bilinç kazanması projenin önemli bir hedefidir. Bu çerçevede meslek (kırtasiyeler, kafe restoranlar, internet kafeler, büfeler, kıraathaneler, giyim mağazaları ve bay / bayan kuaför) gruplarına yönelik yapılacak ziyaretler kapsamında Yeşilay Elçileri olabilecek esnaflar ziyaret edilerek toplumsal duyarlılığının artırılmasına katkıda bulunulacaktır. Türkiye genelinde 120 şubesi ve 106 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile alkol, tütün,madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele vermek amacıyla Yeşilay Elçisi Projesi Konya Yeşilay Şubesi ile devam etmektedir. Bizi gören esnaflar bağış topladığımızı düşünerek önyargı ile yaklaşıyorlar ancak bizler bu Projede esnaflarımızın uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini artırmayı ve onlar vasıtasıyla yerel alanda toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almayı amaçlamaktayız. Katkı sunan Yeşilay Konya Şube Sorumlumuz Değerli Gamze Yekebaşlı Tüter’e, ekip arkadaşlarıma ve değerli esnaflarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.