Konya Büyükşehir'den... Öz Kaynakla 664 Milyon Liraya 288 Araç Alındı

Konya Büyükşehir'den... Öz Kaynakla 664 Milyon Liraya 288 Araç Alındı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın 2018 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak şehir genelindeki hizmetlerde kullanılmak üzere alımı yapılan araçların tanıtımı Konya Büyükşehir Stadyumu Otopark Alanı’nda gerçekleştirdi

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla 31 ilçeye hizmet etmek için belediyeye kazandırılan araçların tanıtımını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Cumhuriyetimizin 99. yılının coşkusunu yaşarken, Türkiye olarak büyük hedeflerimizi birer birer gerçekleştirmenin de gururu içerisindeyiz. 2023 yılına çok az bir zaman kaldı. İnanıyorum ki 2023 yılı, Türkiye’nin yıldızının tüm dünyada daha çok parlayacağı bir çağın kapısını açacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimize hizmet yolculuğumuz “Türkiye Yüzyılı” ile zirveye çıkacaktır. “Türkiye Yüzyılı” ülkemiz için gücün, istikrarın ve kalkınmanın yüzyılı olacaktır. Bugün, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla 31 ilçemizde hemşerilerimize hizmet etmek için belediyemiz envanterine kazandırdığımız araçların tanıtımını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ

Her türlü senaryoya hazırlıklı olduklarını belirten Uğur İbrahim Altay, “Belediye olarak araç alımlarımızı değişen ihtiyaçlara ve teknolojik gelişmelere uygun olarak yaptık. Amacımız ve önceliğimiz; hızlı müdahale ve etkin hizmet oldu. Ne israfa kaçtık ne de herhangi bir şeyi eksik bıraktık.. Göreve geldiğimiz günden bugüne itfaiye filomuzu güçlendirmek ve çok daha verimli hale getirmek için tam donanımlı ve modern teknolojiye sahip birçok yeni aracı hizmete aldık. Dar alanlara etkili müdahale imkânına sahip 27 Dar Alan İtfaiye Aracı, biri bomlu olmak üzere iki Endüstriyel İtfaiye Aracı, Bir adet 42 metre merdivenli itfaiye aracı, Çeşitli görevlerde kullanmak için üç itfaiye aracı ile bir çekici ve treyleri İtfaiye Teşkilatımıza kazandırdık. Bu 34 aracımızın Büyükşehir Belediyemize güncel maliyeti 64 milyon 360 bin lira olarak gerçekleşti. Rabbim şehrimizi, ülkemizi her türlü afetten, tehlikeden korusun. İnşallah bunları hiçbir zaman kullanmaya ihtiyaç duymayız. Fakat her türlü senaryoya da hazırlıklı olmak durumundayız” şeklinde konuştu.

KONYA TOPLU TAŞIMADA EN UCUZ

ŞEHİR OLMAYA DEVAM EDİYOR

Fen İşleri Dairesi araç filosuna dahil ettikleri araçlardan bahseden Altay, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Fen İşleri Dairemizin araç filosuna; Çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere 23 iş makinesi, 20 kamyon, 10 asfalt silindiri, 8 karla mücadele aracı, 3 tır ve 2 asfalt finişeri dâhil ettik. Toplam sayısı 66 olan yeni araçlarımızın Büyükşehir Belediyemize güncel maliyeti; 149 milyon 152 bin liradır. Satın aldığımız tüm bu araçları etkin bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere Konya ayrıca toplu taşımanın en ucuz olduğu şehir. Öğrenci ücretlerine 5 yıldır, sivil ücretlerine ise 3 yıldır zam yapmadık. Toplu ulaşım envanterimizi güçlendirmek için öz kaynaklarımızdan temin ettiğimiz 407 milyon 115 bin lira karşılığında 107 yeni otobüs satın aldık. Bu otobüslerden 96 tanesini teslim alarak hizmete sunduk. Bu 96 otobüsümüzün; 47’si solo, 28’i körüklü, 19’u yarı seyahat tipi ve 2’si çift katlı otobüsten oluşuyor. Yeni otobüslerimizin tüm hemşerilerim için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca 1 milyon 700 bin lira bedelle bir adet teleskopik platformlu aracımızı da Ulaşım Dairemizin envanterine dâhil ettik…” açıklamalarında bulundu.

KONYA PERSONEL KADROSU

VE GÜÇLÜ BİR ARAÇ FİLOSUNA SAHİP

Konya’nı personel kadrosu ve güçlü bir araç filosuna sahip olduğunu vurgulayan Altay, “Park ve Bahçeler Dairemiz; daha yeşil, daha yaşanılabilir bir Konya için canla başla çalışıyor. Park ve Bahçeler Dairemiz için çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere; 17 kamyon, 10 traktör, 30 motosiklet ile 6 scooter alımı yaptık. 63 aracımız için ödediğimiz güncel tutar 21 milyon 315 bin lirayı buldu. Konya’mız ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olsun inşallah. Konya’mız temizliğiyle, çevreye olan duyarlılığıyla ve sokak hayvanlarına olan sevgisiyle örnek bir şehir. Şehrimizin bu şekilde bir ün kazanması güçlü bir personel kadrosu ve güçlü bir araç filosuyla mümkün oldu. Çiçek gibi Konya’mız, inşallah her daim çiçek gibi kalmaya devam edecek. Göreve geldiğimiz günden bugüne Çevre Koruma ve Kontrol Dairemizin araç filosuna, 15 milyon 128 bin lira maliyetle toplamda 19 araç dâhil ettik. Cenaze işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için 9 Cenaze Nakil Aracı, sokak hayvanlarının sağlık bakımlarının yapılması için Canbulan adını verdiğimiz tam donanımlı 4 Hayvan Ambulansı ve çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere içerisinde çöp kamyonu, yol süpürme aracı ve traktörlerin de bulunduğu 6 iş makinesinin alımını yaptık.Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel iklim değişikliğine ve çevre kirliliğine karşı şehrimizi korumak için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairemiz çok önemli çalışmalar yürütüyor. Burada detayına girmeyeceğim fakat Konya’mız küresel iklim değişikliğiyle mücadele ve atıkların geri dönüşümü konusunda büyük yol kat etti. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairemiz için çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere 1 milyon 709 bin lira karşılığında 2 kamyonet ve 1 minibüs alımı yaptık. Bunlarla birlikte Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairemize, yaklaşık 9 milyon 518 bin lira bedelle olağanüstü durumlarda hizmet vermek üzere 2 mobil mutfak ve 1 genel hizmet aracının alımını yaptık. Zabıta teşkilatımız içinse 2 milyon 282 bin lira bedelle, 3 zabıta aracının alımını gerçekleştirdik. Bu araçlarımız da şehrimizin dört bir yanında hizmetlerine kesintisiz bir şekilde devam ediyor” dedi.

YÜZLERCE ARAÇ KONYA’YA KAZANDIRILDI

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yüzlerce aracın Konya’ya kazandırılmasının çok önemli olduğunu paylaşarak, “Şehrin güzelliklerine güzellikler katmak, marka değerini yükseltmek, sadece ülkemizde değil; artık bölgemizde ve dünyadaki gelişmelere karşı Konya Modelinin çok daha iyi bir şekilde sunulması kıymetli Uğur başkanımızın ve ekibinin çalışmaları sayesinde. İlçe belediye başkanlarımız adeta birbirleriyle yarışarak her hafta birkaç tesisi hizmete açmakta. Bu şehre verilen bir değer. Bu şehir insanının da bu hizmetler karşılığında gerek Cumhurbaşkanımıza, gerek partimize, gerekse belediye başkanlarımıza karşı göstermiş oldukları büyük destek her geçen gün artarak devam ediyor.” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN

BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya’mıza uzun yıllar hizmet edecek araç filosunu hizmete almış olacağız. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımıza, değerli ekibine teşekkür ediyorum. Tabii Konya’mızın nüfusu ve yüzölçümü büyük. 31 ilçemiz var. Bu araçlarımız 31 ilçemize hizmet edecek inşallah. Ben bu araçların kazasız, belasız Konya’mıza nice yıllar hizmet etmesi temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Şu anda arkamda gördüğümüz birbirinden güzel araçların hepsi hakikaten çok kıymetli. Bazen parayla dahi alınması zor olan bir dönemde yaklaşık 300’e yakın araç alındı ve hizmete başladı. Bizi mutlu eden tarafı da bu araçların hepsi bizlere hizmet edecek. Ben Uğur Başkanıma ve onun kıymetli çalışma arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrimize katkıları büyük. İlçelerimize katkıları büyük. Bu araçları kullanacak arkadaşlara da Allah kaza bela vermesin.” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Başkan Altay’ın göreve geldiği ilk günden itibaren Konya’nın vizyonunu, değerini, yükselten çalışmalar yapmaya devam ettiğini belirterek, “Burada Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve şahsında bütün ekibine teşekkür ediyorum. Hizmetleriniz daim olsun Başkanım. Allah razı olsun. Konya’mızda bu örnek belediyecilikler sayesinde, bu birlik ve beraberlik sayesinde inşallah hem Türkiye’ye hem dünyaya örnek olacağız.” açıklamasını yaptı. •Gizem Başar