Konya Bu Alanda Da Örnek İl! 31 İlçede Müdahaleler Devam Ediyor!

Konya Bu Alanda Da Örnek İl! 31 İlçede Müdahaleler Devam Ediyor!
Havaların soğumasıyla sokak hayvanları için zor günler başladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak Konya'nın bu alanda her zaman örnek il olduğunu söyledi.

Havaların soğumasıyla sokak hayvanları için zor günler başladı. Sokak hayvanları bu soğuk kış günlerinde hem yiyecek bulmak hem de vücut ısılarını korumak zorunda. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, Konya’nın Sesi Gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Kış ayları yaklaşırken sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanlar için bu günlerin pek kolay geçmediğini ifade eden Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, “Soğuk kış aylarında sessiz can dostlarımızı/sokak hayvanlarını unutmayalım. Kapımızın önüne koyacağımız bir kap yemek ve su ile belki de sessiz can dostlarımızın /sokak hayvanlarının canını kurtarabiliriz” ifadelerini kullandı.

‘KONYA’DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARDA ÖRNEK İL’

Sokak hayvanları için Konya’nın canla başla çalıştığını ifade eden Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, “Soğuk kış aylarında sessiz can dostlarımızı/sokak hayvanlarını unutmayalım. Kapımızın önüne koyacağımız bir kap yemek ve su ile belki de sessiz can dostlarımızın /sokak hayvanlarının canını kurtarabiliriz. Soğuk kış günlerine gireceğimiz günlerde, dışarıda yaşam mücadelesi veren sessiz can dostlarımız/sokak hayvanları hayata tutunmaya çalışacak. Kış ayları yaklaşırken sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanlar için bu günler pek kolay geçmiyor. Belirli bölgelerde görülen sokak hayvanlarının zaman zaman üşüdükleri dikkatlerden kaçmıyor. Her gün yemek ve su arayan sokak hayvanları hayvan severler tarafından yardım bekliyor. Birçok hayvan bu soğuk günlerde donma tehlikesi de yaşıyor. Konya bu noktada örnek illerin başında geliyor. Sevgi ve merhamet şehri olan Konya’mızda Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi, Karatay Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve diğer ilçe Belediyeleri sokak hayvanları için yapılan çalışmalarla birçok ile adeta örnek oluyor. Bizde Konya Veteriner Hekimleri Odası olarak 31 ilçe de toplam 463 klinisyen Veteriner Hekim ile sessiz can dostlarımızın tedavi edilmesi konusunda canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘SOKAK HAYVANLARI İÇİN BİR KAP MAMA’

Yaz aylarında sokakta yaşayan hayvanların ihtiyaçları su ve yiyecek ile sınırlı kalırken, kışın zor şartlar sebebi ile neler yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Mesut Koçak, “Dışarıya bırakılacak olan bir kap yemek bir kap su çok önemlidir. Kış şartlarında biz nasıl acıkıyor, susuyor ve üşüyorsak aynı şekilde sokakta kalan dostlarımızda bu duyguları yaşıyor. Uygun yerlere bırakacağımız bir kap mama ve bir kap su ile sokak hayvanlarının belki de canını kurtarabiliriz. Onlarında ihtiyaçlarını bir insan olarak karşılamak zorundayız. Evde yapılan yemekleri arttığı zaman çöpe atmak yerine, bir kaba koyarak onların yemesini sağlayalım. Sokak hayvanları için salam, sosis, tavuk, et parçaları, mama, bozulmamış yemekler, ekmekler bırakılabilir. Kuşlar içinde yarısı kesilmiş pet şişeler içine buğday ve hafif ıslatılmış ekmek konulabilir. Pencere önlerine yem koyabiliriz. Ağaçlara ekmek kırıntıları bırakabiliriz” açıklamalarında bulundu.

‘BİZ VETERİNER HEKİMLER OLARAK HER ŞEKİLDE MÜCADELE EDİYORUZ’

Sokak hayvanlar ile ilgilenmenin bir gönül işi olduğunu ifade eden Koçak, “Sokak hayvanlarına bakmak, sahip çıkmak aslında gönül işidir. Biz nasıl yaşıyorsak, sokak hayvanlarının da yaşamaya hakkı var. Çünkü onlarla aynı doğayı, hayatı paylaşıyoruz. Kış yüreklerinizi dondurmasın. Onlar için öldürücü olmasın. Kış aylarında sokak hayvanlarının her zamankinden daha çok sığınacak yere ihtiyacı vardır. Biz Veteriner Hekimler sokak hayvanları için yem olsun mama olsun her şekilde mücadele ediyoruz. Bugün 31 ilçede toplam 463 klinisyen Veteriner Hekimler ile yağmur, çamur, soğuk, yaz, kış demeden birçok hayvanın tedavisi için müdahale ediyoruz. Biliyorsunuz bir pandemi dönemi yaşadık. Pandemi döneminde bile yasaklar varken, sokak hayvanlarına sahip çıktık. Gece vakitlerinde bile koşturduğumuz zamanlar oldu. Kapınızın önüne koyacağınız bir kap mama ve su onların hayatta kalmasını sağlar. Bizim gibi bir can taşıyorlar ve bu dünyada bizim kadar yaşama hakkına sahipler. En sadık dostlar olan bu sevimli canlıları, soğuk kış günlerinde unutmayalım, onlar için bir adım atalım” dedi. •Gizem Başar