Angı: Konya Tek yürek oldu

Angı: Konya Tek yürek oldu
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Başkan Angı Konya'da 40 bin civarı depremzede olduğunu ifade etti

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında öne çıkan başlıklar:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet yaralılara şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Teşekkürler Konya diyerek sözlerimle devam etmek istiyorum. İlk anda arama kurtarma çalışmalarınin başlaması ve elinden gelen gayreti ortaya koyan bir Konya var. Belediye başkanımıza özel bir teşekkür etmek istiyorum. Hatay'ın ihtiyaç duyduğu her çalışmayı tüm ekibi ile ortaya koydu. Bir yandan enkazdan yaralı çıkarılması bir yandan alt yapı işlemlerinin yürütülmesi bütün ilçe belediye başkanlarımız sahada çalışmalarına devam etmektedir.

Konya tek yürek olarak AFAD koordinasyonunda süreci başlattılar. Bir diğer yandan bölgeden gelen depremzede vatandaşlarımız süratli bir şekilde kyklarda hem milli eğitim bakanlığında misafirhaneler de üç günü geçmeyecek şekilde otellerimiz de bu işletmelerimize de teşekkür ederiz. Bir taraftan Kızılay ve artı sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarımız hem yerleştirme hemde ihtiyaçların giderilmesi için Konya'nın adını takdir ve minnetle anılmasını sağladılar.

Binlerce yıkılmış bina ve altında kalmış insanlarımız ekiplerle birlikte canlı şekilde çıkarabilmek ve bölgeyi taramak ve kalacak yer ayarlamak için çalışmalarımıza başladık. Konya büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyeleri ticaret odası ve sanayi odası ile birlikte dün konteyner kentlere gidecek konteynerlarımızı dün yola çıkardık. Çadırlara göre daha konforlu bir alan sağlayacaktır.

Bu zor dönemler milletçe bir olmanın gerektiği bir andır. Bu şehrin güzelliği bu şehrin gücüdür birlik.

Konya'ya 7 den 77 ye şükran borçluyuz. Konyalı olmak önemlidir. Bölgede her gördüğümüz insan Konya'nın ilk günden bu yana yanlarında olduklarını dile getirdiler. Allah ülkemize ne de dünyada hiçbir ülkeye böyle bir felaketler vermesin. Bu felaket ağır bir durumdur.

Dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri geldi ve hepsine teşekkür ederiz. Acılı ve zor gunlerde dünya birlik oldu. Türkiyeye olan vefa borçlarını ödediler. Bu sebeple biz her taraftan gelen yardımlar için ülkemiz adına teşekkür ediyoruz. Firma sahiplerinin bedel almadan yardım taleplerini ilettiler ve bu şoförlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Şehre gelen insanları otellerimiz, yurtlarimiz misafirhanelerimiz ve misafir olarak evini açan vatandaşlarımızda oldu onlarada ayrı teşekkür ederiz. Seyyar üniteler koyarak gözlük, eczacı ve dişçi kardeşlerimiz sayesinde tedavilerini mobil araçlarda sağladık. Dokunulmayan alan bırakmadık. Ayni ve nakdi yardımların devamı gerekmektedir. Bu süreçte insanlarımızın yanında olmak istiyorsak. İnsanlarımız ilk gün ve şokunu atlatmak için bir çaba içerisindeyiz. Hayatlarının kalan kısmını bu vatandaşlarımız için yeni acılar yaşamadan devam edebilmeleri için dua ediyoruz."

Konya'da şu anda resmi olarak 30 bin civarı depremzede var ama yakınlarına akrabalarına gelen insanları da eklersek bu 40 bine ulaşıyor.

Şu anda konutlar yapılana kadar geri dönmek istemeyen depremzedeler için Konya gibi yerlerde de konteyner kent kurma düşüncesi var.

Biz teşkilatlar olarak üzerimize düşen görevleri yürütmekte mükellefiz. Erteleme ile ilgili bir takım meseleler mevcut. Öteleme ihtiyacı görülürse partiler eşliğinde kadar verilir. Şu anlık böyle bir durum söz konusu değildir. Siyasetin olması gerektiği yerde olamadığını maalesef görüyoruz. Siyaset daha seviyeli olmalıdır.