Kokusunu duyan kapınızı çalacak! 4 Malzemeli Eli Böğründe!
12 yaşından beri gıda sektörünün içinde olan Hüseyin Ünüvar, çocukluk hayali olan işletmeyi 2006 yılında Büsan Sanayi’sine açtığı Ünüvar Izgara ile gerçekleştirdi. Ailesi ile birlikte küçük yaşlardan itibaren bu sektörde çalışan Ünüvar, “21 yıldır bu sektörün içindeyim. Ailemle birlikte bu işi yapıyorduk daha sonrasında onlar bu işi bıraktı ben çocukluk hayalim olan bu işletmeyi açtım. 2006 yılından itibaren Büsan Sanayisi’nde hizmet veriyoruz. Belli başlı kendi patentli ürünümüz var. Zirat ve eli böğründe isminde spesiyal yemeklerimiz var. Bunların dışında pirzola, tavalar, küşleme tavalar, fırın yemekleri, ızgara ızgaralar, fırın çeşitleri çok çeşitli 50'ye yakın çeşit yemeğimiz var” ifadelerini kullandı.
ETLERİN HAZIRLIĞI 3 GÜN SÜRÜYOR
Etlerin 3 gün önceden dinlendirmeye başladıklarını belirten Hüseyin Ünüvar, “50 çeşit yemeğimiz her gün yeniden taze taze hazırlıyor. Yemekleri ustalarımız hazırlıyorlar. Kuru fasulye, atom, ezme, çiğköfte, salata, pişmiş soğandan oluşan 6 çeşit mezemiz var bunların hepsi bizim ikramlarımız. Etlerin hazırlığı 3 gün önceden başlıyor. 3 gün önceden dinlenmeleri yapıldığı için ve 3 gün önceden sürekli geldikleri için her gün sabah taze taze başlıyoruz. Sabah 7 buçuk 8’den saat 11'e kadar günlük sadece saplamalarını, hazırlamalarını ve mezelerin hazırlıklarını yapıyoruz. Saat 11-11.30 gibi bütün servisimiz hazır olmuş oluyor” dedi.
HER DAMAK TADINA UYGUN YEMEK BULUNUYOR
50’ye yakın yemek ve ızgara çeşidi ile Ünüvar Izgara’yı tercih eden herkesin damak tadına uygun yemeğin bulunduğunu ifade eden Hüseyin Ünüvar, “Yoğun bir sanayi bölgesinde olduğumuz için bir de bizim gibi restoran şeklinde çalışan çoğu ürünün olduğu bizden başka yok ya bir etliekmekçi ya ızgaracı vardır ama biz çoğunu bünyemizde barındırdığımız için herkese hizmet verebilme kapasitesine sahibiz. Restoranımız 400 kişilik. Yukarıda özel odalarımız var. Günlük özel davetler için ayrıyeten evlilik yıldönümü, doğum günü, resmi günlerde onlara özel masalarımız hazırlanıyor. Izgarada 22 çeşidimiz bulunuyor bunların 8 çeşidi bize ait. Geri kalan 14 çeşidi tek tek seçilmiş ve belirlenmiş ürünler olduğu için herkesin damak tadına hitap eden ürünler var. O yüzden herkese hitap edebiliyoruz” şeklinde konuştu.
SPESİYAL YEMEKLERE TALEP ÇOK
Konya’da sadece kendi işletmelerine özel olan yemeklere talebin fazla olduğunu söyleyen Ünüvar, “Zirat diye bir yemeğimiz var. Zirat hem ziyaret demek hem arefe günü anlamını taşıyan bir yemek çeşidimizdir. Kuzunun pirzola tarafından yaptığımız biraz daha böyle Erzurum yöresine benzetebildiğimiz cağ kebabını andıran bir yemek tarzıdır. Farklı soslar ile yapıldığı için oldukça lezzetli bir hale geliyor o yüzden en çok tercih edilen yemeklerimizden biri oluyor. Onun haricinde eli böğründe de bize ait bir yemek. Kuşbaşı et, sebze, domates, biberden oluşan toprak güveçte yapılabilen ve 2 saat pişme süresi olan, piştiği zaman kebap şeklini alabilen bir yemektir. Aslında Maraş bölgesine ait bir yemek biz bunu depremden sonra sosyal sorumluluk projesi olarak buraya uyarlamak istedik. O yüzden çok talep gördük, çok da talep var. Eli böğründenin pişme süreci uzun olduğu için siparişe özel yapıyoruz. Müşteri gelmeden en az bir buçuk iki saat önceden siparişi vermesi gerekiyor. Sadece Perşembe günlerine özel de kuzu incik menümüzde yerini alıyor. O özel spesiyal yemeklerimizden biri herkese mutlaka tavsiye ederim. Perşembe günleri yaklaşık 300-350 porsiyona yakın kuzu gidebiliyor” şeklinde konuştu.
ELİ BÖĞRÜNDE NASIL YAPILIR
Etlerin yumuşadıktan sonra kızarması gerektiğini belirten Ünüvar, "Kuzu etini, biraz tuz ve baharatlarla harmanlayarak marine etmek için bir kenara alındıktan sonra patates, havuç ve soğanları iri iri doğrayıp diğer sebzeleri de doğruyoruz. Fırın tepsisine etleri yerleştirdikten sonra üzerine doğradığınız sebzeleri, soğanı, sarımsakları, biberleri ve domatesleri ekliyoruz. Bir kasede domates salçasını, zeytinyağını, baharatları ve suyu karıştırıp bu karışımı tepsideki et ve sebzelerin üzerine gezdiriyoruz. Tepsinin üzerini önce yağlı kağıt, ardından alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1,5-2 saat kadar pişiriyoruz. Etler iyice yumuşayıp sebzeler piştiğinde üzerindeki folyoyu alıp, biraz daha kızarması için 10-15 dakika kadar fırında tutabilirsiniz" dedi.