Karatay’ın Yüz ‘AK’ı

Karatay’ın Yüz ‘AK’ı
Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan toplu konut kooperatifler ile birlikte ilçeye toplamda 21 bin 884 daire kazandırıldı ve on binlerce Karataylı ev sahibi oldu.

KARATAY’DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Karatay Belediyesi tarafından ilki 2005 yılında kurulan Konut Yapı Kooperatifleri ile ilçenin çehresi tamamen değişti. Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından başlatılan toplu konut projeleri özel sektörü de hareket geçirdi ve ilçede top yekûn bir kentsel dönüşüm hareketi başlatıldı. Bu dönüşüme mevcut Belediye Başkanı Hasan Kılca’da destek verdi ve yeni kooperatif projeleri üretmeye devam etti. 2005 yılından bugüne kadar geçen 17 yılda Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan kooperatifler ile birlikte ilçeye 43 toplu konutta 21 bin 884 daire kazandırıldı.

Son proje bittiğinde 21 bin 884 daireye ulaşılacak

Tarihin en sağlam köklerinden beslenen Karatay’ı ilim irfan, kültür ve sanat beşiği olmasının yanında aynı zamanda bağrında taşıdığı kıymetli mimari eserleriyle bir medeniyet merkezi olduğunu ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Bu şehrin manevi dokusunu ilçemizdeki her sokakta her cadde ve mimari eserde rahatça görebiliriz. İlçemizin kültür ve medeniyet bütünlüğüne katkı sağlayan estetik bütünlük ve değerler ışığında her yeni güne yeni bir proje ekliyor, Karatay’ımız için çalışıyoruz. Belediyemiz öncülüğünde hayata geçen toplu konut projelerimiz sayesinde bugüne kadar on binlerce hemşerimiz, ferah ve konforlu yaşam alanlarına kavuşarak ev sahibi olurken; Karatay’ımız da daha düzenli ve güvenli yapılaşmanın merkezi haline dönüşmüş oldu. Belediyemiz öncülüğündeki kooperatiflerle bugüne kadar 21 bin 656 konut ürettik, son projemiz Akasya Park ile birlikte bu rakam 21 bin 884’e ulaşacak” açıklamalarını yaptı.

Karatay’ın Kentsel Dönüşümü ve Düzenli Şehirleşmesinde Atılımlar Yaptık

Karatay’ın kentsel dönüşümü ve bununla birlikte düzenli şehirleşmesinde büyük bir atılım içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Hasan Kılca, “İlçemizin sahip olduğu geleneksel ruhu geleceğe aktarmak için de titiz çalışma yapıyoruz. 6 ayrı noktada geleneksel mimariye sahip meskeni aslına uygun restore ederek şehrimizin hafızasına yeniden kazandırmak için çalışma başlattık. Akçeşme Mahallesi Mahmutdede Sokak’ta bulunan meskenler, camii ve çeşmelerden oluşan toplamda 12 adet bağımsız bölümü aslına uygun şekilde yeniledik ve hak sahiplerine teslim ettik. Mahallemizde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da bölgedeki taşınmazların yüzde 50’sini kamulaştırdık” ifadelerini kullandı.

Düzenli şehirleşmeye öncülük ediyoruz

Son 3 yılda gerçekleşen projelerden bahseden Kılca; “Akçeşme Kentsel Dönüşümü kamulaştırma çalışmalarına 38 milyon lira bütçe kullandık. Karatay İş Merkezleri’nin bölgenin dokusuna uygun hale gelmesi için proje hazırladık. Sultan Mesud Mahallemizde rezerv yapı alanındaki çalışmalar kapsamında 56 arsa sahibiyle toplamda 2 bin 480 metrekare alan için anlaşma yaptık. Çimenlik Mahallemizde 4 bin 265, Fetih Mahallemizde ise 2 bin 180 metrekarelik alanda kamulaştırma çalışması yaptık. 2019’da kamulaştırma çalışmalarımız için 10 milyon, 2020’de 21 milyon, 2021’de ise 91 milyon harcama yaptık. Yine son 3 yılda rezerv alan, takas ve trampa yöntemleriyle belediyemize tam 5 milyon 485 bin metrekare arsa kazandırdık. Toplu konut hamleleriyle de düzenli şehirleşmeye öncülük ediyoruz” dedi.

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan toplu konut projeleri

Karatay Bahçelievler Konut Yapı Kooperatifi, Akabe Mahallesi Toplu Konut Projesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Toplu Konut Projesi, Akhüyük Konut Kooperatifi, Dedemoğlu Mahallesi Toplu Konut Projesi, Sarnıç 1 Toplu Konut Projesi, Sarnıç 2 Toplu Konut Projesi, Büyük Sinan Mahallesi Toplu Konut Projesi, Büyük Sinan, Küçük Sinan Ve Karaciğan Mahalleleri Toplu Konut Projeleri, Sarnıç, Hacı Süleyman Ve Şeyh Ulema Yahşi Mahalleleri Toplu Konut Projeleri, Ak Sarnıç Konut Yapı Kooperatifi, S.S Aktömek Siteleri Konut Yapı Kooperatifi, Aksite Konut Yapı Kooperatifi, Akçaşehir Konutları, Akyurt Konut Yapı Kooperatifi, Ak-Saray Konutları, Akşehir Konut Yapı Kooperatifi, Akkale Siteleri Yapı Kooperatifi, Akyıldız Konut Yapı Kooperatifi, Akcami Toplu Konutları, Aksinan Toplu Konutları, Hacıveyiszade Mahallesi Toplu Konut Projesi, Keykubat Konakları, Akçelebi Konutları Konut Yapı Kooperatifi Kerim Dede Toplu Konut Yapı Kooperatifi, Akıncı Park Toplu Konut, Aksa Park Konut Ve Akasya Park Konut Yapı Kooperatifi