Kadın kuaförleri çırak bulamıyor!

Kadın kuaförleri çırak bulamıyor!
 Muhabir
Her geçen gün sayıları artan kadın kuaförlerinde büyük bir sorun çıkmaya başladı. Eğitimli çırak bulamadıklarını söyleyen kadın kuaförleri çareyi kendileri yetiştirmek üzere alacak elemanda buldular.

Konya’da 30 yıldır kadın kuaförlüğü yapan Semih Ünal, “Küçük yaşlarda kuaförlük yapmaya başladım. Babamın kuaför arkadaşları vardı, arkadaşları sürekli Semih’i yanımıza çıraklığa ver demesiyle ve babamın ısrarı sayesinde kuaförlüğe başladım. İlk başlarda kuaför olmak istemiyordum ama zamanla işimi sevmeye başladım” dedi.

EN BÜYÜK İLGİ SARI SAÇA

İşletmesinde birçok işlem yapıldığını belirten Ünal, “Medikal kaynak, normal kaynak, gelin başı, ışıltı, röfle, ombre, sombre, kesim, dip boya gibi birçok işlemimiz mevcut. Konyalılar en çok renklendirme işlemleri için kuaförleri tercih ediyorlar. Yıllardır en çok ilgi sarı saçlara oluyor ama bazı saçların sarıya dönmesi oldukça zor oluyor ve bu boya işlemi en zorlandığımız konuların başında geliyor. Bir diğer zorluk ise kararsız müşteri, buraya geliyorlar ama ne istediklerini tam olarak bilmiyorlar, onların istediklerini bulmak çoğu zaman baya yorucu oluyor. Bunun dışında belli bir mesai saati yok, sabah erkenden dükkânı açıyoruz, akşam geç saatlere kadar geç saatlere kadar çalışıyoruz. Esnaf olduğumuz için müşterinin durumuna göre geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇIRAK BULAMIYORUZ

Eleman eksikliği yaşadıklarını belirten Semih Ünal, “Eğitimli çırak bulmak artık çok zor eleman sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle yaz aylarında işler artığında bu sorun daha da önemli oluyor. Meslek lisesindeki öğrenciler temel eğitim alıyorlar ama pratik konusunda sıkıntılar yaşıyorlar. Okullarda pratiğe yoğunlaşılması gerekiyor” diye konuştu. -Buse Aşcı