Isınamıyorum Derdine Son! Bir Kasesi…

Isınamıyorum Derdine Son! Bir Kasesi…
 Muhabir
Konya’ya özgü geleneksel lezzetlerden arabaşı çorbası nasıl yapılır? Arabaşı nasıl içilir? Korkmaz Izgara Dünyası Sahibi Hicran Korkmaz, arabaşı çorbasının yapımını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı. İşte detaylar…

Kış aylarında Konya’nın ayazından korunmak isteyen Konyalılar hastalıklara şifasıyla bilenen arabaşı çorbasını sıklıkla tüketiyor. Limon, acı pul biber ve hamur eşliğinde içilen arabaşı çorbası kışın vazgeçilmez lezzetlerinin arasında yer alıyor.

Korkmaz Izgara Dünyası Sahibi Hicran Korkmaz, lezzetiyle dillere destan olan arabaşı çorbasının tarifini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Hicran Korkmaz, uzun yıllardır ev yemekleri yaptığı Korkmaz Izgara Dünyası’nda günlük menüler çıkartıyor. Arabaşı çorbası kışın menüden eksik olmuyor diyen Korkmaz, “Çorba bizim her gün menümüzde bulunuyor. İnsanlar kışın sıcak bir çorbayla yemeğe başlangıç yapıyor. Arabaşı da aranan lezzetler arasında başı çekiyor. Biz hamurunu yapmıyoruz ama hamurla içilmesi daha güzel oluyor. Müşteriler çorbalarımızı da çok seviyorlar. Bugün menümüzde arabaşı çorbası, makarna, yaprak sarması ve yoğurt var” diye konuştu.


Arabaşı çorbasının tarifini veren Korkmaz, “İki tane tüm tavuğu haşlıyorum. Yarım paket tereyağı göz kararı sıvı yağı tencereye ekliyorum. 4-5 kaşık un atıyorum pembeleşinceye kadar unu kavuruyorum. Sonra 2 veya 3 yemek kaşığı salça atıyorum. Güzelce karıştırıyorum. Ondan sonra soğuk suyunu ilave ediyorum. Çırpıcıyla unlar topaklaşmasın diye kaynayıncaya kadar karıştırıyorum. Kaynamaya bıraktığım sulu karışım oluncaya kadar tavuğu didikliyorum. Kaynayan suyun içine ilave ediyorum. En son tuzunu ve pul biberini atıyorum hazır hale geliyor” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ