İmam Hatipliler övünç kaynağımız

İmam Hatipliler övünç kaynağımız
Önder İmam Hatipliler Derneği Konya Şubesi YKS sınavında ilk bine giren öğrencilere hediye takdim etti.

Önder İmam Hatipliler Derneği Konya Şube Başkanı Arif Bağcı, “İmam hatip okulları her zaman övünç kaynağımız olmuştur” dedi

Önder imam hatipliler derneğinin öncülüğünde bugün 2022 YKS’de ilk bine giren öğrencilere ödül verildi. Türkiye’de imam hatip liselerinde Konya örnek bir il oldu.  Türkiye ortalaması öğrenci sayısı liselerde yüzde 10 iken Konya’da yüzde 22. Ortaokullarda Türkiye ortalaması 84 iken Türkiye’nin bu ortalamasına karşılık Konya’da yüzde 35. Haziran ayında aynı salonda Konya’daki farklı imam hatip okullarının değişik branşlarda 2021 yılı içerisinde göstermiş oldukları başarılarını duyurmak, öğrenci ve okulların hediye takdimi için toplanılmıştı. 2022 YKS sınavında ilk bine giren öğrencilere açılışı Kur’an tilavetiyle başlayan törende ödülleri takdim edildi.

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

İlk bine giren öğrencilerle gurur duyduğunu belirten Önder Konya Başkanı Arif Bağcı, “Önder Konya açıldığı günden beri; îmanlı, ahlâklı, çalışkan, dürüst, vatansever nesiller yetiştiren ve milletimiz için iftihar kaynağı olan imam hatip okulları her zaman övünç kaynağımız olmuştur. İmam hatip okullarımız başarıdan başarıya koşarak gerek Konya’da gerekse ülkemizin değişik şehirlerinde 2022 YKS’ de hepimize büyük bir gurur yaşattılar. 25 yıl önce orta kısımları kapatılan, üniversite hayali sona erdirilen, öz yurdunda garip öz vatanında paryayı yaşayan okullarımız son 10 yıllık toparlanma sürecinin ardından bugün 2022 YKS’ de ilk 100’de 57, ilk 500’de 225, ilk binde 436, ilk 5 binde 1899 ve ilk 10 binde ise 3 bin 567 imam hatipli gencimiz başarılarıyla göğsümüzü kabarttılar. Bugün ödül takdim törenimize ise Konya’mızın farklı imam hatip liselerinden 24 öğrencimiz ilk bine girerek bizlere büyük bir gurur yaşattılar” dedi.

24 ÖĞRENCİ İLK BİNİN İÇERİSİNDE

“İmam hatipli olmak büyük bir sorumluluğu da yüklenmek anlamına gelir” diyen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “2022 YKS’ de ilimizin farklı imam hatip liselerinde eğitim gören 24 öğrencimiz ilk binin içerisinde yer alarak önemli bir başarının altına imza atmışlardır sadece bu başarı tablosu bile bu okullarımızın akademik yönden ne kadar önde olduklarını göstermektedir. Ayrıca 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Teknofest Karadeniz’de ve daha birçok yere ulusal ve uluslararası müsabakalarda imam hatip liselerimiz çok önemli başarılar elde etmişlerdir. Bu yıl ilimizde lise düzeyi okullarımıza yerleşen öğrencilerimizin yüzde yirmi ikisi imam hatip liselerimizin ortaokul düzeyine yerleşen öğrencilerimizin de yüzde otuz altısı bir Türkiye rekoru ile imam hatip ortaokulumuzu tercih etmişlerdir” şeklinde konuştu.

 

İMAM HATİP NESLİ ÖNCÜ OLACAK

İmam hatipli olmaktan durur duyduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,” Bir imam hatipli olarak Önder İmam Hatipliler derneğimizin düzenlediği böyle bir programda sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. İmam hatipli olmak özel bir durum biz her zaman bu özelliği üzerimizde taşıyoruz imam hatipli olmak sadece okul döneminde imam hatip okulunda eğitim öğretim aldığımız dönemde imam hatipli olmak anlamına gelmiyor. Hangi mesleği icra ederse etsin bir imam hatipli imam hatiplidir ve bu bilinçte olmalıdır. Biz gittiğimiz her coğrafyaya ilim, bilim, adalet götürmüşüz ve imar etmişiz. İmam hatipli olmakla gurur duyuyoruz ve inanıyoruz ki imam hatip nesli Türkiye’mizin Büyük Türkiye’nin ideallerine hedeflerine ulaşmasında da öncü olacak.” dedi.

BU GÜNLER ÇOK BEKLENİLDİ

İmam hatip okullarındaki değişimden bahseden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Genç Önder başkanımız dahil  adınıza konuşan üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin de ne kadar öz güveni yüksek ve gelecek için bizlere büyük umut kaynakları olduklarını gördük. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sizlerin her birinin de bu anlayış ve güce öz güvene sahip olduğunuzu biliyorum. Bu günler çok beklenildi önceden başarılı olmayan öğrencilerimizin gittiği okullar haline dönen okullar bugün önder okullar oldu ve Konya’da da imam hatip liselerimizde yirmi dört öğrencimiz ilk bine girdiler. Konya’da ilk bine giren doksan dört öğrencimiz var. Bin öğrencinin yüzde onu nerdeyse Konya’dan bu da bir Konya başarısı il milli eğitim ekibini de kutlamak gerekiyor. Geçmişte olsa bu doksan dördün belki üçü eşi imam hatipten olurdu. Yüzde yirmi beşi de imam hatip liselerinden çocuklarımızın olması ayrı bir gurur” ifadelerini kullandı.