İlhan Cavcav’ın fabrikasını Konya firması satın aldı

İlhan Cavcav’ın fabrikasını Konya firması satın aldı
Gençlerbirliği’nin eski başkanı merhum spor adamı İlhan Cavcav’ın kurduğu ve Türkiye’nin un sektöründeki en büyük fabrikalarından birisi olan Ankara Un Sanayi AŞ, Konya’nın tarım ticaretindeki dev markası Erser Grup tarafından satın alındı

Türkiye’nin un makarna ve yem sanayisine hammadde tedariği noktasında önde gelen şirketlerinden olan Konya merkezli Erser Grup, önemli bir markayı daha bünyesine kattı. Firma, merhum spor adamı İlhan Cavcav’ın kurduğu Ankara Un Sanayi AŞ’yi satın aldı.

Türkiye tahıl ürünleri ticareti piyasasının önde gelen kuruluşları arasında yer alan Erser Grup, yaptığı bu yatırımla sektörde büyük ses getirdi. Yatırım ve büyümesini Türkiye’nin marka kuruluşlarından merhum spor adamı İlhan Cavcav’ın kurduğu Ankara Un Sanayi AŞ’yi alarak sürdüren Erser Grup, üretim gücündeki çıtayı iyice yükseltmiş oldu.

45 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE

45 milyon dolar piyasa değeri olan yatırımlarının heyecanlarını paylaşan Erser Grup Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Genç, “Profesyonel yaklaşım ve ortaya koyduğu kurumsal kültürle, sürdürülebilir kıldığı sektörel başarıları ile her geçen gün artan ve ileriye giden yatırımlarıyla uluslararası bir vizyonu hayata geçiren Erser Grup olarak yegane amacımız Konya ve ülke ekonomisine, üretime ve istihdama katkı sağlamaktır” diye konuştu.

ANKARA UN SANAYİ A.Ş. HAKKINDA

Temelleri 1970 yılında ilk Yönetim Kurulu Başkanı olan İlhan Cavcav tarafından atılan Ankara Un Sanayi A.Ş. yarım asırdır üretimine artan bir kapasiteyle aralıksız devam ediyor. Ankara Balgat semtinde mukim fabrikası ile günlük 85 ton buğday kırma kapasiteli üretime başlayan Şirket, 2010 yılından itibaren Sincan Organize Sanayi Bölgesindeki yapım aşaması ile modernizasyon ve kapasite artırımı yatırımları ile bugün 3 şehirdeki 3 fabrikada toplam 1550 ton günlük kapasite ile üretimini sürdürüyor. Fabrikalarda lüks kalite baklavalık, yufkalık, ekmeklik, kadayıflık ve uğralık un üretimi yapılıyor. Un markaları Üç Leylek, Tek Sülün, Çift Leylek, Tek Leylek ve Çift Sülün de kullanıcılar arasında yıllardır haklı ününü korumakta. Kalitenin sembolü haline gelmiş unlardan üretilen ekmek, pasta, börek ve baklava gibi leziz gıda ürünleri tüketicinin beğenisini kazanıyor.

Haber: İbrahim Çiçekçi

Kaynak:Konya'nın Sesi