İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Yaprak Ciğer

İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Yaprak Ciğer
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

YAPRAK CİĞER

Malzemeler:

1 adet koyun veya kuzu ciğeri

4 adet domates (ortadan ikiye bölünmüş)

8 adet kıl biber

Beraberinde:

1 demet yeşil soğan

1 demet maydanoz (limon sıkılmış)

1 demet nane (limon sıkılmış)

Yapılışı:

Ciğerleri el büyüklüğünde parçalara ayrılarak ince tabakalar halinde kesin. Ciğer tabakalarının bir tarafına bıçağın ucuyla kareler çizin. Domates ve biberleri kömür ateşinde pişirin. Sonra ciğerlerin her iki tarafını ateşin 10 cm. yukarısında olacak şekilde pişirin. Domates ve biberler eşliğinde istediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun… Not: Genellikle günlük kesilmiş çebicin ciğerinin ızgara seklidir. Çok ince kesilmeli ve üzeri kare seklinde çizilmelidir.

Kaynak:Konya'nın Sesi