Hobisi İşi Haline Geldi!

Hobisi İşi Haline Geldi!
 Muhabir
Amigurumi yaparak başladığı hobisi işi haline geldi. Masal Örgü ve Hobi Evi sahibi Gökçe Çelik Ferli, 1,5 yıl önce devraldığı dükkanda düzenlediği örgü saatlerinde kadınlarla buluşuyor.

Masal Örgü ve Hobi Evi sahibi Gökçe Çelik Ferli, örgü malzemeleri sattığı dükkanında severek yaptığı hobisini devam ettiriyor. Ferli, “Çoğunluk olarak ip, ipin çeşitleri kadife, puffy, kağıt ipi, polyester ipi, penye ipi onun haricinde de yan malzemeler örgü için kullanılan her şeyin satışını yapıyorum. Etamin, kanaviçe, punch ve amigurumi örgü gruplarının malzemeleri de var. Amigurumi örmeye başlamıştım 3-5 sene önce benim örgü geçmişim de yoktu hoşuma gitti. Örgü yaparak vakit geçiriyorum. Daha sonra bu dükkanı devraldım. Hem bir şeyler üretiyorum hem de vakit geçiyor” ifadelerini kullandı.

Merakı ve ilgisi olan kadınlarla haftanın belirli gün ve saatlerinde bir araya gelerek çeşitli ürünler ördüklerini söyleyen Ferli, “Çarşamba ve cumartesi günleri saat 2 ile 4 arası örgüyle ilgilenen bayanlar geliyor. Modeli bazen ben veriyorum, ben bilmiyorsam müşterilerimin bildikleri modellerle de yapıyoruz. Herkes çok seviyor samimi bulduğu için buraya gelenlerde var. Birbirimize destek oluyoruz” diye konuştu.

İp fiyatlarının piyasa şartlarına göre uygun olduğunu belirten Ferli, “Çok ucuz değil ama piyasadaki başka şeylere oranla bence çok ekonomik. Düşünsenize gidip yazın bir tişört almaya kalktığınızda 300-350 TL'den aşağı tişört yok. Eşofman altı şortlar 400-500 TL’den aşağı değil. Bugün bir çanta örmek için ipin ortalama fiyatı 45 TL, 3 ip alınsa 135 TL yan malzemeler 60 TL, 150 TL’de terziye astara versek 345 lira yapıyor. Satın almaya kalksanız minimum bin TL. Örgü hem insanı motive ediyor. Hem de müthiş bir terapi yöntemi. Bir şeyler üretmenin verdiği memnuniyet ve bir de bundan para kazandığını düşünürsen insanı mutlu ediyor” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ