Hadim Yerköprü Şelalesinde Yeni Dönem!

Hadim Yerköprü Şelalesinde Yeni Dönem!
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Hadim Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Çalışmalarının açılışı Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarafından gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Hadim Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Çalışmalarının açılışı Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarafından gerçekleştirildi.


Hadim Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Çalışmaları açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Hadim'de Konya'nın en önemli turizm alanlarından birisi olan Göksun Yerköprü Şelalesi'nde yapmış olduğumuz 3 etap çevre düzenlemesini açılışını gerçekleştireceğiz. Herhalde 3 günde açılışı ve temel atması yapılan işlerin toplam bedeli banliyö hariç 800 milyon lirayı bulmuş durumda. Banliyöya ile birlikte 3 milyar liralık bir yaptırımı şehrimize kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.


'KONYA DÜNYA'YA ÖRNEK OLUYOR'
Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla her gün açılışlar ve temel atma törenleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya modeli belediyecilik ülkemizde ve dünyayı örnek olacak işler yapmaya devam edecek. Bugün Hadim'de Konya'nın en önemli turizm alanlarından birisi olan Göksun Yerköprü Şelalesi'nde yapmış olduğumuz 3 etap çevre düzenlemesini açılışını gerçekleştireceğiz. Herhalde 3 günde açılışı ve temel atması yapılan işlerin toplam bedeli banliyo hariç 800 milyon lirayı bulmuş durumda. Banliyoya ile birlikte 3 milyar liralık bir yaptırımı şehrimize kazandırmış olacağız.Bir taraftan merkezde önemli işler yaparken bir taraftan da ilçelerimizin eksiklerini tamamlanması ile ilgili bir gayret içerisindeyiz. Konyamızın turizm şehri olması için çaba sarf ediyoruz. Çatalhöyük'te çok önemli bir karşılama merkezi inşa ediliyor. Merkezde Dar-ül Mülk projesi kapsamında 20 ayrı noktada çalışma yürütüyoruz. Burası bir doğa harikası şöyle etrafınıza bir baksanız herhalde kimse buranın fotoğraflarına Konya demez" şeklinde konuştu.


'HADİM KONYA'NIN SAHİLİDİR'
Hadim'in Konya'nın sahili olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "Bütün hizmetler bütün açılışlar anlamlı, bu açılış benim için daha özel daha anlamlı. Sadece bizim Hadimli'ler için değil Konya içinde özel. Konya'da Antep Fıstığının yetiştiği tek bölge burası deyim yerindeyse Konya'nın sahilindeyiz. Bu vadede özellikle 3 temel problem vardı birisi ulaşım diğer içme suyu 3 sorum da çevir düzenlemesiydi. Bakanlarımız ve belediye başkanlarımız bu alanın çevre düzenlemesini uyum içinde tamamladılar. Bütün bunların yapılmasındaki ana destek tabii ki cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ındır. Cumhurbaşkanımız olmasaydı su akardı biz bakardık Allah hepsinden razı olsun bu güzel hizmet haddimize çok yakıştı Allah bu eseri kazandıranlardan razı olsun eser siyaseti yapanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.


'TÜRKİYE İÇİN HAYIFLANMA DEVRİ BİTTİ'
Türkiye için hayıflanma döneminin bittiğini dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Yıllar öncesinde görevimiz gereği yurt dışı programlarına katıldığımız dönemlerde yurt dışında yapılan çevre düzenlemeleri ve ortak kullanım alanlarını gördüğümüz de hayıflanırdık. Bunlar bizim ülkemizde neden yok der iç geçirirdik. İnsana hitap eden alanları gördükçe ülkemizde de olmasını temenni ederdik. Ama görüyoruz ki 21 yıllık AK Parti iktidarımız döneminde hayıflanma ve iç geçirme dönemini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde geride bıraktık. Bugün burada Yerköprü Şelalesi projesi insana ve doğaya saygı projesdir. İnsanlar betonlar arasından çıkarak zihnini dinlendirecek alanlar arıyor. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İki gün önce Akkuyu'daydık. Artık Türkiye Dünya ülkeler liginde nükleer güç sahibi ülkeler arasına girdi. Yeni nükleer santrallerinin önünü açmış olduk. AK Parti belediyeciliği, AK Parti iktidarı işte budur. Yaparsa AK Parti yapar" dedi.


'EN ÖNEMLİ YATIRIMLARDAN BİRİ'
Hadim Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Çalışmalarının açılışı konuşmalarında yer alan Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, "Bugün en önemli yatırımların bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Bu projeye başından beri emek verenlere canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi. •Gizem Başar