‘Gez Gör Konya’ Şehrin Yeni Rehberi Olmaya Aday!

‘Gez Gör Konya’ Şehrin Yeni Rehberi Olmaya Aday!
Konya’yı fotoğraflarla farklı pencereden yansıtan ‘Gez Gör Konya’ özel sayısı, kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler için rehber görevi üstleniyor.

Konya’yı fotoğraflarla farklı pencereden yansıtan Haber Kent’in özel çalışması aynı zamanda kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler için rehber görevi amacıyla hazırlanmış. Haber Kent Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Çetin, “Mevlana’sı, tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleriyle bambaşka bir Konya’yı sizlere sunmaktan mutluluk ve onur duyarız” ifadelerini kullandı.

‘GEZ GÖR KONYA’ ÖZEL SAYISI, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NA ÖZEL YAYIMLANDI

Haber Kent Konya Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Çetin, ilk sayısını ‘Gökyüzündeki Gururumuz: Türk Yıldızları’ çalışmasının ardından ikinci sayı için Konya’nın tanıtımına yönelik emek verilerek titiz bir çalışmaya imza attıklarını ve yoğun beğeni topladığını belirtti.

Güzel bir çalışmayı daha kültür hayatına kazandırdıklarını ve takdiri okuyucularına bıraktıklarına işaret eden Çetin, “İlk çalışmamızda, yurt içinde ve yurt dışında muhteşem gösterileriyle adeta nefesleri kesen Türk Yıldızları’nın gökyüzündeki cesurca gerçekleştirdiği hareketleriyle destansı yolculuğuna tanıklık edilmesini istemiştik. İkinci sayımızda ise yine Konya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini yine özel bir çalışmayla ortaya koyalım istedik” diye konuştu.

“DAHA DÜNE KADAR ADINI TAHIL AMBARI OLARAK DUYURAN KONYA, BUGÜN AYNI ZAMANDA BİR TURİZM ŞEHRİ”

“Yüzyıllar ötesinden tarih kokan Konya’nın güzelliklerini, gezilecek ve görülecek yerlerini yansıtalım istedik” diyen Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha düne kadar Türkiye’nin tahıl ambarı olarak anılan Konya, aslında, çeşitli medeniyetlere beşiklik yapmış, insanlık tarihinin bilinen en eski uygarlık merkezlerinden biri… Tarihle kucaklaşmış, turizm kenti olma yolunda önemli adımlar atılmış. Özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi ve Karatay Belediyesi asıl hizmetlerinin yanında çok büyük yatırım ve hizmetlere imza atarak, turizm alanında da ülkemizde ve dünyada Konya’nın adını başarıyla duyurmaya devam ediyorlar.”

Tarihle ahenginin günümüze kadar yansımalarını, her köşesinde bizlere hissettiren bir kültür başkenti Konya’yı objektiflere yansıyan farklı karelerle tanıtmaya çalışan ‘Gez Gör Konya’yla belki de geldiğiniz, göreceğiniz ve bildiğiniz şehri bu bakış açısıyla yeniden keşfedeceksiniz, tarihi birikimi ve manevi iklimine aşık olacaksınız.

Kaynak:Haber Merkezi