Genci Yaşlısı Kadını Erkeği Konya İçin Görev Başında! 19 Ekim'e Özel Konuştular!

Genci Yaşlısı Kadını Erkeği Konya İçin Görev Başında! 19 Ekim'e Özel Konuştular!
 Muhabir
Konya için vatandaşlar ve devlet arasında köprü görevini icra eden, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri, ihtiyaçları ile muhtarlık müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik...

Konya için vatandaşlar ve devlet arasında köprü görevini icra eden, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri, ihtiyaçları ile muhtarlık müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi sağlayan Konya'nın Muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Günü'ne özel gazetemize açıklamalarda bulundular.
19 Ekim Muhtarlar Günü’nde gazetemize konuşan Konya’nın muhtarları, “Vatandaşlarımıza hizmet yolunda belediyemizin gören gözü, vatandaşa uzanan hizmet eli olacağımız, vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olacak, çözümler bulan ve yol gösteren bir makam olacağımıza her zaman inanıyoruz” ifadelerini kullandılar

‘DEVLETİN GÖZÜ KULAĞI
MUHTARLIKTIR’

Muhtarlığın devletin güler yüzü ve şefkat eli olduğunun altını çizen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya İli Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, “Muhtarlık Türk İdare sistemi içerisinde vatandaşın birebir görüşebileceği devletin en ufak birimidir. Seçimle gelinen makamlar içerisinde cep telefon numarası değişmeyen tek kişi muhtardır. Bizler vatandaşın birebir görüşebileceği ve her daim karşılıklı iletişim kurabileceği kapıyız. Muhtarlık devletin ve belediyelerin gözü kulağıdır. Muhtarlık, devletin güler yüzü ve şefkat elidir. Ben Aşkan Mahallesi’nin muhtarı olarak, 2014 yılında halkımız tarafından seçilerek geldim. Aşkan Mahallemizde birçok hizmette bulundum. Mahallemizde altyapı sorunu ve içme suyu sorunu mevcuttu bunları komple değiştirerek sorunu ortadan kaldırdık. İnternet alt yapısında oluşan sorunu da kısa sürede çözümledik. Meram Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte üst yapı çalışmalarımıza başladık.

Mahallemizde bu sebeple sorun yaşayan hiçbir sokak kalmamıştır. Muhtar Bilgi Sistemi ile muhtarlarımız hiçbir yere gitmeden sisteme girerek talep ve şikayetlerini sunacakları sisteme sahiptirler. 2019 yılında açılan Aşkan Spor Tesisimiz ve Yaka Sosyal Tesisimizin temeli atıldı bu iki tesis Meram Aşkan Mahallesini artık gençlik ve sporla anılan bir mahalle olarak duyacağız. Bu yatırımların mahallemize kazandırılmasında başta Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlık kurumuna verdiği önem apaçık ortadadır. Muhtarlarımıza özel ilgi ve alakayı her an bizlere hissettirmiştir” ifadelerini kullandı.
‘VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ
YAPANDIR BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ’

Mahallelinin her türlü sorunlarına çözüm olmaya çalıştıklarını ifade eden Selçuklu İlçesi Akademi Mahallesi Muhtarı Şerife Doğan “İnsan onuruna yakışan en önemli rejim demokrasidir. Bu rejimin ilk basamağı da halkla birebir temas içerisinde olan muhtardır. Muhtar çalışma saatleri kanunla belirlenmiş ancak 7/24 hizmet veren hangi saatte olursa olsun vatandaşa kapısı ve telefonu açık olan kişidir. Muhtar; devletimizin şefkat eli olarak mahallesinde yaşı, cinsiyeti, milliyeti, bölgesi, etnik ve sosyal kimliği ne olursa olsun sıkıntıya düşen, fakir fukara herkese elini uzatan kişidir. Bizler parti rozetiyle değil, siyasilerin tercihi ile değil, yöneticilerin atamasıyla değil halkının kendi oylarıyla tercih ederek seçtiği ve almış olduğumuz oyun sorumluluğunda devletine bağlı her partili kişiler ile ortak noktada mahalle menfaatleri doğrultusunda mücadele eden kişileriz.

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır bilinciyle bizler yüreğimizi ortaya koyarak zamanımızdan, sağlığımızdan, sosyal hayatımızdan ve aile hayatımızdan fedakarlık ederek tüm samimiyetimiz ve tarafsızlığımız ile mahalle halkımıza hizmet ediyoruz. Mahallemizin sorunlarını ilgili kurumlara iletip çözüm bulunması konusunda takipçisi oluyoruz ve vatandaştan gelen sorun ne olursa olsun çare bulmak için mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 19 Ekim Gününü Muhtarlar günü ilan etmesi bizlere çok onure etti. Cumhurbaşkanımızın halkın evi olan külliyede belirli periyotlarla muhtarlarla bir araya gelmesi, istişarelerde bulunması ve 19 Ekim gününü muhtarlar günü ilan etmesi devletimizin muhtarlara verdiği önemin en güzel nişanesidir. Bu vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Ekonomik ve sosyal alanda muhtarlık müessesini çok daha iyi konuma getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın her daim muhtarlarla yol yürüdük, bundan sonra da onlarla yol yürümeye devam edeceğiz sözünden aldığımız güçle bizlerde halkımıza hizmet için gece gündüz yol yürüdük ve yürümeye de devam edeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

‘DEMOKRASİNİN ÇEKİRDEĞİ
MUHTARLIKTIR’

Muhtarlığı demokrasinin çekirdeği olarak gördüğünü belirten Doğanhisar Yazır Mahallesi Muhtarı Ethem Çalık, “Seçilerek göreve gelen Konya’nın en genç muhtarı olarak, muhtarlık benim için demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadır. Muhtarlar olarak bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Ben köyüme mahallesine düşkün bir insanım. Muhtarlıkta ilk dönemim. Muhtarlık benim için severek yaptığım gönüllülük esaslı olan bir iş olarak nitelendirebilirim. Ben 26 yaşında bu kutsal göreve çok isteyerek talip oldum.

Çok şükür Konya’nın en genç muhtarı olarak görevime devam ediyorum. Bu göreve gelirken yaşımın genç olmasından kaynaklı seçim sürecinde hiç zorluk yaşamadım. Adete vatandaşlarımız bana bu konuda destek olup beni teşvik ettiler. Halkımızın beni hoşgörü ile karşılaması benim işime olan ilgimi ve saygımı daha da arttırdı diyebilirim. Geldiğim dönemin başlangıcından bu yana mahallemizde köprü sıkıntımız vardı. Bu süreçte mahallemize 4 adet köprü yaptık. Sulama ile alakalı olan mahallemizdeki sorunları Devlet Su İşleri ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile hep birlikte giderdik. Bu kısa dönemimde bu sorunları birlik ve beraberlik içinde başarmak beni çok mutlu ediyor. Bütün belediye başkanlarımızın ve mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerini kullandı.
‘DEVLETİN EN SAMİMİ
KAPISIDIR MUHTARLIK’

Muhtarlığı devletin en samimi, en içten kapısı olduğunu dile getiren Ahırlı İlçesi Çiftlikköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bekmezci, “15 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Muhtarlık benim için işten ziyade daha çok aile bağı oluşmuş bir makam oldu. 82 yaşında olmama rağmen nerede bir sorun duysam nerede bir yardıma muhtaç bir vatandaş olsa ilk ben koşarım. Muhtarlığın neden önemli olduğunu söylemem gerekirse muhtarlık, hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle bizler insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerizdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlar olarak vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Benden sonra da seçilecek muhtar arkadaşlarımıza ve genç yaşta muhtar olmak isteyen arkadaşlarıma her zaman adil olmaları gerektiğini söylemek isterim. Ben Almanya’da emekli olup vatanıma döndüm. Ve yaşım kaç olursa olsun vatanıma hizmet etmekten hiçbir zaman geri durmadım. Bu da 15 dönemdir yaptığımız çalışmalardan bellidir. 15 yıldır yapılan yollar, altyapı sorunları ve daha nicesini Büyükşehir Belediyemizin bilgisi ve yardımı altında hep birlikte çözüme ulaştırdık. Muhtarlık bana göre devletin en samimi en aileye yakın kapısıdır. Vatandaş Cuma namazında, ekmek alırken bakkalda gün aşırı selamlaşır. Bu da insana samimiyet gösterir. Kentimizin ve ülkemizin refahı, gelişimi ve değişimi konusunda çözüm ortağı olduğumuz tüm muhtar arkadaşlarımın Muhtarlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum” şeklinde konuştu. •Gizem Başar

Etiketler: Konya, Konya son dakika haberler, Konya hava durumu, son dakika, konyaspor, konya haberler, ilan ver, Konya son dakika, Konya asayiş, Konya emlak, Konya cinayet, Konya trafik kazası, Konyaspor haberleri

Kaynak:Konya'nın Sesi