Geçmeyen Ağrılara Şifa Oluyor!

Geçmeyen Ağrılara Şifa Oluyor!
 Muhabir
Alternatif tıp alanında önemli bir yeri olan yılancık taşı şifa aracı olarak eski çağlardan beri kullanılıyor. Şifalı Doğal Taş Dizilimcisi Kübra Acar, yılancık taşının şifa olduğu hastalıkları ve nasıl kullanıldığını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Genellikle romatizmal hastalıklar, migren ve şiddetli baş ağrılarına önemli bir şifa kaynağı olduğuna inanılan yılancık taşının görünüm olarak üst kısmı sarı, açık beyaz, krem ve kahverengiyken alt kısmı genellikle beyaz renk ve spiral şeklinde olan taşlardır. Yılancık yaşının migren ve sinüzit başta olmak üzere birçok ağrılı hastalığa şifa olduğunu söyleyen Acar, “Taşın şifalı olabilmesi için canlı olması gerekiyor. Yılancık taşının ölü veya canlı olduğu çok kolay anlaşılır. Taşın alt kısmı canlı ve parlaksa canlıdır, mat ve solgunsa ölüdür” dedi.

Yılancık taşının özelliklerinden ve şifa olduğu hastalıklardan bahseden Acar, “Yılancık taşı ölümlüdür, beslenebilir, hareket eder, ağrıyan bölgeye yapışır, yavrular, cinsiyeti vardır erkek ve dişi olduğu anlaşılabilir. Migren, sinüzit, baş ağrısı, bel ağrısı, boyun ağrısı, kol ve bacak ağrısı, omuz, baldır ağrıları, diz ağrıları, romatizmal ağrılar, böbrek sancısı, bel fıtığı ağrıları, kulunç ağrıları ve varislere faydalıdır” diye konuştu.

Yılancık taşının şifa vereceği bölgeye yapışarak vücuttaki negatif enerjiyi aldığını, pozitif enerji yüklediğini ve hastalığa şifa olduğunu anlatan Acar, taşın nasıl kullanıldığını açıkladı. Acar, “Yılancık taşı uygulanacak bölge temiz olmalıdır. Taşı hastalıklı bölge üzerinde gezdirerek taşın yapışması sağlanır bu tamamen taşa aittir. Geçici bir ağrı ise taş yapışmaz. Eğer taş yapışmazsa şifa başka bir şeyden aranmalıdır. Tıbbın çözüm bulamadığı ilaç kullanılsa da ağrının geçmediği hastalıklara yılancık taşı uygulanır. Taş 1,5-2 saat ağrıyan bölgede bekletilir. Taş vücuttaki hastalığı aldıktan sonra kendini bırakır” ifadelerini kullandı.

Taşlar temizlendikten sonra birden fazla kişiye kullanılabilir diyen Acar, “Yılancık taşı ağrılı bölgeye uygulandıktan sonra suyun içinde bir süre bekletilir veya toprak içerisine koyularak enerjisi alınır. Taşın enerjisi alındıktan sonra tekrar kullanabilirsiniz” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ