Erdoğan'dan Altay’a tebrik

Erdoğan'dan Altay’a tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na (UCLG) 2023’te başkanlık edecek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı kutladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısında konuştu. Gündeme dair önemli mesajlar veren Erdoğan, konuşmanın sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı kürsüye davet ederek Dünya Belediler Birliği Başkanlığı’nı 2023 yılında yürütecek olmasından dolayı tebrik etti.

Erdoğan, toplantı sonrasında şu ifadeleri kullandı; “Kardeşlerim şimdi de bir konuyu sizlerle paylaşacağım. Dünya’nın 240 bin şehrinin ve buralarda yaşayan 56 milyar kişiyi temsil eden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkanlığı’na Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay seçildi. Kendisini tebrik ediyor, Cumhuriyetin 100.yılına denk gele temsil görevinde kendisine başarılar diliyorum"dedi.

Burada konuşan Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu başarı uluslararası arenada sizin gösterdiğiniz liderliğin bir sonucudur. UCLG Dünya Belediyeler Birliği Teşkilatı dünyada 240 binden fazla üyesi olan ve Birleşmiş Milletler nezdinde yerel yönetimleri temsil eden bir kuruluş. Görev aldığımız süre boyunca artık dünyada bir marka olan AK Parti belediyeciliğini tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulacağız. Tüm insanlığa hizmet etmek için yoğun bir gayret içerisinde olacağız. Süreçteki desteğinden dolayı zat-ı alinize ve tüm AK parti ailesine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İşte o anlar: