En Güzel Hikayeler Ödüllendirildi

En Güzel Hikayeler Ödüllendirildi
Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) himayesinde geleneksel olarak düzenlenen serbest konulu (temasız) hikaye yarışmasının 10’uncusunun ödül töreni gerçekleştirildi

Selçuklu Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından organize edilen ve ulusal çapta imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin katılımı ile bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Geleneksel Hikaye Yarışması’nın ödül töreni Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmaları ve ödül töreniyle devam etti. Ödül törenin ardından sevilen sanatçı ve yazar Bekir Develi, İmam Hatipli öğrencilerle bir araya geldi. Develi, gerçekleştirdiği  “sosyal medya” konulu renkli söyleşi ile gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.  

600 HİKAYE YARIŞMAYA KATILDI

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı olarak, İmam Hatip nesline hizmet etmekten büyük bir onur duydukların ifade ederek konuşmasına başlayan TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz,“ Türkiye İmam Hatipliler Vakfı olarak Selçuklu Belediyemizin katkılarıyla, iş birliğiyle 10 yıldır Türkiye geneli İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizin katılımına açık düzenlediğimiz yarışmalarımızın bir ödül töreninde daha beraberiz. Hepinize ayrı ayrı teşriflerinizden dolayı şükranlarımızı arz ediyorum. Bu yıl da yarışmamıza 50’nin üzerinde şehirden 250’ye yakın okulumuzdan 600 hikaye geldi ve onların içerisinden de dereceye girenler belirlendi. Hikaye yarışmamızın birincisinde “Kayıp Ruhun Mezarı” ismi yer alıyor. İmam hatipler kayıp ruhların gülleridir sevgili kardeşlerim. Tüm yarışmacı gençlerimizi ve yarışmaya katılan gençlerimizi ve sizleri tebrik ediyorum” dedi.

 

MUTLULUK DUYUYORUZ

TİMAV hikaye yarışmasına katkı sağlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“Bugün de burada TİMAV'ımızın düzenlediği ve 10 yıldır devam eden hikaye yarışmasının ödül törenindeyiz. Çok şükür imam hatipler her yerde göğsümüzü kabartıyor, her yerde başarılarını devam ettiriyor. Bütün imam hatipleri gönülden teşekkür ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak her yıl daha da büyüyerek devam eden bu güzel organizasyona 10 yıldır destek veriyoruz. Çok değerli çabalarından ve katkılarından dolayı değerli TİMAV Genel Başkanımızın şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak böyle büyük bir organizasyonun içerisinde bulunuyor olmaktan dolayı mutluyuz. Tabii bu yarışma 52 şehirden 234 imam hatip okulumuzdan 597 öğrencimizin katıldığı büyük bir yarışma. Öncelikle katılan tüm arkadaşlarıma, tüm öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BU YARIŞMA EDEBİYATA ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Yerli, milli ve manevi değerlerimizi yaşam tarzı haline getirmiş, bu değerlerimizin gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakılmasını hedefleyen imam hatip gençliğinin hayatın nice alanında olduğu gibi edebiyatta da söz sahibi olması büyük önem arz etmektedir. Mehmet Akif, Necip Fazıl, Nurettin Topçu ve Sezai Karakoç gibi büyük üstatların zor zamanlarda kalemin gücünden faydalanarak işaret ettikleri o hakikati gençlerimizin de aynı yöntemlerle işaret etmeleri gerekliydi. TİMAV gelenekselleşen bu yarışmayla imam hatipli gençlerimiz üzerinden bu konuda öncü olarak geleceğe ve geleceğin Türk edebiyatına önemli bir yatırım yapmaktadır” şeklinde konuştu.

SORUMLULUĞUNUZ BÜYÜK

Öğrencilik yıllarında İmam Hatip kuşağının yaşadığı zorluklara ve mücadelelere dikkat çeken Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Genç İmam Hatiplilere önemli tavsiyelerde bulundu. Zorlu, “Bugün artık bir lise diploması aldığınızda dahi kabul edilmeyen, üniversiteye geçmesi için başka bir liseden diploma alması gereken bir noktadan, artık İmam Hatipli olduğunuzdan dolayı imkanların açıldığı, karşınızda gördüğünüz gibi bir rektörün olabildiği, dekanın, Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın olabildiği bir döneme geldik şükürler olsun. Bunun kıymetini bilin gençler. Bu çileyi bizim neslimiz çekti. Ama siz şu anda bu rahat ortamda, müreffeh ortamda bunun imkanları ve nimetlerini yerken sorumluluğunuzun daha fazla olduğunun farkında olmak zorundasınız” dedi.

ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZLARI

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın çalışmalarıyla imam hatipler için örnek olduğunu ifadeden Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “İmam hatipliler ülkemizde parlayan yıldızlar olarak her gün yeni bir başarıya imza atıyorlar. TİMAV’ın bu ve buna benzer programları da sizlerin kendinizi geliştirmeniz adına çok önemli projeler. Hikaye yazmak bir yeni karakter oluşturmak, bir yeni dünya zihninizde oluşturmak sizi her alanda geliştirecektir” dedi.