Emekli öğretmen ortopedik ayakkabı özlemine öğrencisinin desteğiyle kavuştu

Emekli öğretmen ortopedik ayakkabı özlemine öğrencisinin desteğiyle kavuştu
Ayaklarındaki yara nedeniyle 5 yıldır terlikle dışarıya çıkabilen Şükran Okyay için sıkıntılarını anlattığı öğrencisi Hicret Zeynep Sofuoğlu ortopedik ayakkabı tasarladı

Eskişehir'de yaşayan emekli öğretmen Şükran Okyay, öğrencisinin desteğiyle kendisi için özel tasarlanan ayakkabıyla rahatça dışarıya çıkabilmeye başladı.

Moda tasarım öğretmenliğinden emekli olan 63 yaşındaki Okyay, 16 yıl önce vücudunda çıkan yaralar nedeniyle zor günler yaşadı. Yaralar zamanla ayaklarına yayılan Okyay, son 5 yılda ayakkabı giyemez oldu.

Okyay, sıkıntılarını Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümünde araştırma görevlisi olan öğrencisi Hicret Zeynep Sofuoğlu'na anlattı.

Sofuoğlu, bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun'un da desteğiyle bir ekip kurdu. Ekip, ayaklarının fotoğrafını ve ölçülerini gönderen Okyay için özel ortopedik ayakkabı tasarladı.

"5 yıl sonra hocamızı ayakkabıya kavuşturduğumuz için çok mutluyuz"

Okyay'a özel üretilen ayakkabının dışarıdan normal bir ayakkabı gibi göründüğüne dikkati çeken Sofuoğlu, "İçerde çok fazla teknik var. Özellikle hocamın parmaklarının ayakkabıya temas etmemesi gerekiyordu. Öğrenciler özel kalıplarla çalıştılar. Gerekli açıları, kıvrımları ellerinde zımparalarla, macunlarla verip, özel ayakkabı kalıpları üretildi, tasarımı yapıldı. Ayakkabının içinde ayağın rahat etmesi için çok fazla teknik var. Bunların dışarıdan görünmemesi için öğrencilerimiz özenle çalıştı." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı