Emekli Maaşlarına 1 Nisan’da Ek Zam Müjdesi!

Emekli Maaşlarına 1 Nisan’da Ek Zam Müjdesi!
 İnternet Editörü
Emekliye çifte zam yapılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Buna göre hem 3 bin TL’lik bayram ikramiyesine hem de emekli maaşlara yeniden zam yapılacak. İşte detaylar…

Hükümet emeklileri mutlu edecek bir kara için kolları sıvadı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin ardından çifte zam yapılması gündeme düştü.

Gazeteci Cem Küçük’ün TGRT Haber’de yayınlanan programında konu hakkında kulis bilgileri paylaşıldı.

ÇİFTE ZAM GÜNDEMDE

Programa katılan TGRT Haber Ekonomi Müdürü Yaprak Hırka Yıldız, emekli maaşlarına ek zammın konuşulduğunu belirtti.

Emeklilerin maaş zammı beklentisine karşılık vermek için hükümetin kolları sıvadığını söyleyen Yıldız, “Ek zam gelme ihtimalinin olduğunu söyleyenler var. Burada 1 Nisan tarihi işaret ediliyor, ekonomistler tarafından. Yani 1 Nisan'da emekli maaşları yeniden yükseltilebilir" ifadelerini kullandı.

BEKLENTİLER ÇOK YÜKSEK

Yıldız, "Ramazan Bayramı ile ilgili ikramiyeler de 8-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacak. Dolayısıyla bayram ikramiyelerine de öncesinde bir miktar artış gelebilir. Beklentiler de o yönde. Beklentiler karşılanmadığı zaman biliyorsunuz bir güncelleme olabiliyor" diye konuştu.

Ayrıca Yıldız, "31 Mart 2024 tarihine kadar başvurularını yapan EYT'liler Ramazan Bayramı ikramiyelerini alabilecek. Eğer 31 Mart'tan sonra olursa başvuru, artık Kurban Bayramı ikramiyesini alacaklar" dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi