Duymayan kalmasın! Konya'da bu hafta kültür sanat şöleni yaşanacak!

Duymayan kalmasın! Konya'da bu hafta kültür sanat şöleni yaşanacak!
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali ile başlayacak Kültür Yolu Festivali kapsamında basın toplantısı düzenledi.

20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali kapsamında yapılan basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "Dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Kültür Yolu Festivali’nin 81 ilde düzenlenmesi için çalışıyoruz. Konya’da da güzel bir etkinlik başlamış olacak" ifadelerinin kullandı.

BU FESTİVAL KONYA İÇİN ÇOK ÖZEL BİR ETKİNLİK OLACAK!

Başkan Altay, yapılan toplantıda şu ifadelere yer verdi; “Tarih boyunca kültür ve medeniyetin buluşma yeri olan Konyamız aynı zamanda kardeşliğin de şehridir. Pek çok farklı etkinlikle aramızdaki gönül köprülerini daha da güçlendireceğiz. Tüm dünyaya barış ve hoş görü mesajı vereceğimiz bir buluşma olacak.
Sanatçıların katılımlarıyla birbirinden özel etkinlikler yer alacaktır. Bugün saat 17.00’da etkinliklerimiz başlayacak. Konyamız için çok özel bir etkinlik olacak. Hiç bu kadar fazla semazenle bir etkinlik gerçekleştirmemiştik. 30 Eylül akşamına kadar kesintisiz bir şekilde devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

‘KONYA’DA KÜLTÜR SANAT ŞÖLENİ YAŞANACAK’

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise şu şekilde konuştu; “Konya’da başlayacak olan Mistik Müzik Festivali’nin güzel etkinliklerle devam etmesini ümit ediyorum. Dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Kültür Yolu Festivali’nin 81 ilde düzenlenmesi için çalışıyoruz. Konya’da da güzel bir etkinlik başlamış olacak. Konya son yıllarda birçok alanda çok büyük atılımlar gerçekleştirmekte. Konya Selçukluya başkentlik yapmış en güzide şehirlerimizden bir tanesidir. Bu festivalle Konyamızda kültür sanat şölenini izlemiş olacağız. Burada olmaktan memnuniyet duymaktayım.” •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi