Dünya'nın En İyi 100 Yemeği Açıklandı! Konya'nın En İyi Yaptığı Lezzet O Listede!

Dünya'nın En İyi 100 Yemeği Açıklandı! Konya'nın En İyi Yaptığı Lezzet O Listede!
Tasteatlas adlı internet sitesinde dünyanın en iyi 100 yemeği listesi oluşturuldu. Kullanıcıların oylarıyla ortaya çıkan listeye Türk Mutfağı da 11 yemekle dâhil oldu. Dahil olan yemekler arasında Konyalıların en iyi yaptığı lezzet dikkatlerden kaçmadı.

Tasteatlas adlı internet sitesinde dünyanın en iyi 100 yemeği listesi oluşturuldu. Kullanıcıların oylarıyla ortaya çıkan listeye Türk Mutfağı da 11 yemekle dâhil oldu. Dahil olan yemekler arasında Konyalıların en iyi yaptığı lezzet dikkatlerden kaçmadı. İşte o lezzet…

Tasteatlas adlı sitede yer alan oylamada kullanıcıların oylarıyla en iyi 100 yemek listesi belirlenirken Türk Mutfağı da listede kendisine 11 yemekle yer buldu. Bunun yanı sıra listede Konyalıların severek yaptığı yaprak sarma 92. Sırada yer alarak gönüllere taht kurmayı başardı. Konya mutfağının Çatalhöyük’le yoğrulan, Selçuklu sarayında pişen ve Mevlevi mutfağında olgunlaşan hikayesi; özellikle Selçuklu ve Osmanlı devrinde adeta altın çağını yaşamıştır. Böyle köklü bir geçmişi olan mutfakta yaprak sarmanında yeri elbette ayrıdır.

Yaprak Sarma... İlk başta bildiğimiz, bütün Türkiye'de bulunan ve sevilen sarma. Yanına veya üstüne konan yoğurt eşlik ediyor. Fakat içine konan Konya’ya özgü baharatlar, çeşniler ve inceliği ile diğerlerinden oldukça farklı.

İşte Dünyanın En İyi Yemekleri Listesine Girmeyi Başaran O Türk Yemekleri...

92. SARMA

(Ankara'nın Beypazarı ilçesinin höşmerim tatlısı ve yaprak sarması, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.)

81. ADANA KEBAP

80. ÇÖP ŞİŞ

75. HÜNKAR BEĞENDİ

74. TANTUNİ

48. DÖNER

45. ALİNAZİK

39. İSKENDER KEBAP

22. MANTI

14. ŞİŞ KEBAP

9. CAĞ KEBABI

HAZIRLAYAN: GİZEM BAŞAR

Kaynak:Konya'nın Sesi