Dünya'da Aradıkları Şifayı Konya'da Buldular! O Anları Yabancı Hastalar Böyle Anlattı...

Dünya'da Aradıkları Şifayı Konya'da Buldular! O Anları Yabancı Hastalar Böyle Anlattı...
Çeşitli nedenlerle sağlık sorunları yaşayan ve son umut olarak Türkiye'ye gelen çok sayıda yabancı hasta, Uluslararası Hasta Hizmetleri Departmanı’nda önemli bir merkez haline gelen Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde...

Çeşitli nedenlerle sağlık sorunları yaşayan ve son umut olarak Türkiye'ye gelen çok sayıda yabancı hasta, Uluslararası Hasta Hizmetleri Departmanı’nda önemli bir merkez haline gelen Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Uluslararası Hasta Hizmetleri Departmanı gerek kaliteli hizmet anlayışı, ölçeksel ve donanımsal olarak, Avrupa standartlarında hizmet vermektedir. Konuya ilişkin Uluslararası Hasta Departmanı Koordinatörü Ercan Zeki Gedik ve Uluslararası Hasta Departmanı Medikal Direktörü Ömer Ali Kerküklü gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

‘HASTALARIMIZIN HER AN YANINDAYIZ’

Uluslararası Hasta Hizmetleri Departmanı hakkında bilgiler veren Uluslararası Hasta Departmanı Koordinatörü Ercan Zeki Gedik, “Uluslararası Hasta Hizmetleri Departmanı olarak gerek kaliteli hizmet anlayışı ile Avrupa standartlarında hizmet vermekteyiz. Türkiye’de ve Dünya’da nadir yapılabilen ameliyatlar, hastanelerimizde çalışan uzman kadromuz tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Nitelikli ve donanımlı kadrosu, son teknoloji imkanlarına sahip hizmet binaları ve sorunsuz tıbbi hizmet süreci ile Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi; yurt dışı pazarında da dikkat çekmekte ve ilgi görmektedir. Bu durumdan hastanemiz ve ekibimiz adına gurur duymaktayım. Uluslararası Hizmetler Departmanı olarak bizim burada temel amacımız, dünyanın dört bir yanından gelen hasta ve hasta yakınlarının kendilerini evlerinde hissederek hizmet almalarını sağlamak için gerekli tüm organizasyonu ve desteği sağlamaktadır. Departmanımız bünyesinde bulunan yurtdışı hasta hizmetleri danışmanlarımız, hasta ve yakınlarının seyahat organizasyonu dahil olmak üzere hastane içindeki her süreci organize ederek, hastalarımıza anadillerinde tercümanlık hizmeti sunmaktadır. Birimimizin diğer birimlerden farkı ise, tedavi sürecinin belli bir kısıtlı zaman içerisinde olduğundan tedaviyi kısa sürede ve en etkili şekilde gerçekleştirilmiş olmasıdır” açıklamalarında bulundu.

‘SAĞLIK TURİZMİNİN KONYA’YA

SOSYO-EKONOMİK VE KÜLTÜREL KATKILARI VAR’

Departmanın Konya’ya olan etkilerinin altını çizen Uluslararası Hasta Departmanı Medikal Direktörü Ömer Ali Kerküklü, “Hastalarımız hastanemize kendi istekleri üzerine ya da sevk üzerine gelebiliyor. İşleyiş sürecini bilmeyen hastalarımız gelmeden önce bir tedirginlik süreci yaşayabiliyor. Bizim işimiz ise hastanın tedavi sürecinde değil tam olarak hastanın bizlere danışma düşüncesi ile başlıyor diyebiliriz. Bunun sebebi ise burada hem yabancılık çekmemesi hem de sağlıklı bir tedavi süreci geçirmesi adına kendi dilinde olan tercümanından tutunda seyahat organizasyonlarına kadar planlıyoruz. Tedavi süreçlerimiz ise şifa ile sonuçlandığından burayı kendi evleri gibi hissetmeye bizleri ise bir aile ferdi olarak görmeye başlıyorlar. Departmanımız hem danışanlarımıza sağlık hizmeti verirken hem de yansıra Konya’ya sosyo-ekonomik ve kültürel anlamda katkı sağlıyor diyebilirim. Gelen hastalarımızın ve yakınlarının Konya’da kültürel geziler ve alışveriş yapma fırsatı oluyor. Bu da şehrimize hem sosyo-ekonomik hem de kültürel anlamda katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

‘KONYA HASTA TEDAVİSİ İÇİN

İDEAL BİR ŞEHİR’

“Bizim departman olarak en önemli işimizin iletişim olduğunu söylemek istiyorum. Sağlıklı bir iletişim sağlıklı tedavi sürecini peşinden getiriyor” şeklinde konuşan Ali Kerküklü, “Bizler burada tıbbi danışmanlıktan iletişime kadar birçok alanda danışanlarımıza kaliteli hizmet vermekteyiz. Yurtdışından gelen hastalarımızla aramızdaki iletişimi sizlere şöyle açıklayabilirim. Karşımızdaki hasta ile bir espriyi anlayacak şekilde ince bir bağ kurup anlaşabiliyoruz. Bu durum hem hastamızın tedavi sürecini olumlu etkiliyor hem de bize olan güveni artıyor. Bizim departman olarak en önemli işimizin iletişim olduğunu söylemek istiyorum. Sağlıklı bir iletişim sağlıklı tedavi sürecini peşinden getiriyor. Tercümanlarımızın yeri geldiğinde kardeş gibi yeri geldiğinde bir sağlık personeli gibi yaklaşımlar sergilemesi hastanın ve yakınlarının güvenini kazanmaya yetiyor. Hastalarımız ile aramızda bir gönül köprüsü oluşuyor. Ebetteki bu yaklaşımımız tedavi sürecine kesinlikle etki etmemekle birlikte yasal kurullara ve ahlaki değerlere uygun şekilde ilerlemektedir. Ağırlıklı olarak Irak, Somali, İngiltere, Sudan, Moğolistan ve son zamanlarda Orta Asya ülkelerinden gerek Uluslararası Hasta Departmanının kendi çalışmaları doğrultusunda gerekse aracı firmalar iş birliği ile hastalarımızı Konya’ya getiriyoruz. Konya gerek iklim şartları gerek ise kültürel anlamda şehir yapısı ile hastalarımız için çok müsait bir şehir. Şehrin sakinliği ve Konya halkının kaliteli iletişimi Konya’yı tedavi için ideal bir şehir kılıyor” diye konuştu.

‘KONYA’DA ALDIĞIM TEDAVİ İLE

KENDİMİ ÇOK GÜVENDE HİSSETTİM’

Tedavi için Konya’ya geldiğini ve memnun kaldığını belirten Neval Nadir Muhammed El-Asaf, “Tedavi denilince akla sadece bir ameliyat gelmemeli aynı zamanda psikolojik süreçte çok önemli. Bu sürecin tedavinin yarısı olduğunu düşünüyorum. Bir diğer yarısı elbette doktorun becerisi ve Allah’ın takdiri. Konya’da aldığım tedavi ile kendimi çok güvende hissettim. Hasta hizmetlerinden ve süreçte yanımda olan herkesten çok memnunum. En büyük teşekkürü buradan Doktor Ömer Ali Kerküklü’ye yapmak istiyorum. Daha önce sosyal medya hesabından kendisini takip ediyordum ve hastalığımı kendisine danışarak Konya’ya tedavi olmaya geldim. Tedavimi hastanede bulunan uzman doktorlar ile organize etti” ifadelerini kullandı.

‘TAVSİYELER ÜZERİNE KONYA’YA GELDİM’

Kenya’dan Konya’ya tedavi için geldiğini ve buradan çok memnun kaldığını ifade eden Muhammed El-Hadi, “İlk olarak Kenya’dan İstanbul’a tedavi için gittim fakat orada istediğim verimi alamadım. Sonrasında Konya’ya önceden tedavi olmaya gelen hastaların tavsiyelerini dinledim. Buradan çok menün olduklarını dile getirdiler. Bunun üzerine Konya’ya geldim. Genel olarak hastaneden, tedavi sürecimden ve Konya’dan çok memnunum. Burada tedavi görmekten çok mutluyum. Konya çok güzel ve yaşam konusunda rahat bir şehir. Burada olmak huzur veriyor. Tedavilerimizin de doktorlarımız sayesinde güzel geçmesi bizlerin yüzünü güldürüyor” dedi. •GİZEM BAŞAR

Kaynak:Konya'nın Sesi