Dünya Mevlana için Konya da buluşuyor

Dünya Mevlana için Konya da buluşuyor
Konya'nın simgelerinden olan Mevlana Müzesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Özellikle yurt dışından gelen turistler Mevlana Müzesi'ne uğramadan geçmiyor.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Türkiye'ye çok sayıda turist geliyor. Türkiye'ye gelen turistlerin uğradığı yerlerden biri de Konya oldu. Konya’nın tarihi yapısını gezen turistler, Mevlana Müzesini ziyaret etmeden gitmiyor. Mevlana müzesine gelen ziyaretçiler, hem müzeyi geziyor hem de dua ederek ibadetlerini gerçekleştiriyor.

‘‘KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSEDİYORUZ’’

Mevlana müzesine arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiğini ifade eden de var araştırıp geldiğini belirten de var. Genel olarak gazetemize açıklamalarda bulunan ziyaretçiler Konya da bulundukları için memnuniyetlerini dile getirerek, şunları söyledi: ‘’Konya ve Konya halkına misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. Burayı gezdiğimizde maneviyat yönünün yüksek olduğunu hissedebiliyoruz içerideki eserler gerçekten görülmeye değerdi ziyarete geldiğimiz için kendimizi mutlu ve şanslı hissediyoruz. Arkadaş grubumuzla birlikte buradayız ve her yıl gelip ziyaret etmeyi de düşünüyoruz.’’

Kaynak:Konya'nın Sesi