Dünya Konya’daki O Fuarda Buluşacak!

Dünya Konya’daki O Fuarda Buluşacak!
 Muhabir
Konya’da 16-19 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek Nobel Master Shoes Konya Ayakkabı&Çanta Moda Fuarı tüm dünyadan gelen katılımcılarla Konya’nın en büyük fuarlarından biri olmayı hedefliyor.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 16-19 Ekim 2024 tarihinde yapılacak Ayakkabı Fuarı için hazırlıklar tam gaz sürüyor. Fuara sayılı günler kaldığını söyleyen Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, “Geçen yıl Master Shoes Konya Ayakkabı Çanta ve Moda Fuarı'nın birincisini gerçekleştirmiştik. Bu sene geçen yılın iki katı katılımla devam ediyoruz inşallah. Burada Konya ekonomisine ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlayan ayakkabı sektörüyle alakalı çok büyük bir fuar yapıyoruz. Bu fuarın yapılmasında özellikle Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Çok başarılı ve profesyonel bir fuar yapılıyor. Yapılan Master Shoes Konya Ayakkabı Çanta ve Moda Fuarı'nın Konya'mıza, ülkemize ekonomik anlamda tüm alanlarda başarı getirmesini diliyorum. Konya biliyorsunuz tarih şehri, turizm şehri ama en önemlisi kültürel şehir. Konya’nın ayakkabının kalbi olduğunu her zaman söylüyoruz. Bunu her alanda Konya'nın bir sloganı olarak geliştirdik. Sadece slogandan öte değil, samimi olarak bunu artık Türkiye'de herkes ifade ediyor. Konya ayakkabı sektörü bugün erkek ayakkabıda ve bayan ayakkabıda ihracatın yüzde 40'ını Konya'da ürettiriyoruz. Yani ihracat nereden yapılırsa yapılsın ihracata Konya'nın erkek ve bayan ayakkabıda katkı oranı yüzde 40 oluyor. Bunda sektörün birlik ve bütünlük içinde hareket etmesi gerçekten çok önemli” dedi.

Ayakkabı sektörü denince akla Konya’nın geldiğini belirten KSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özarpa, “Konya denince akla aslında ayakkabı sektörü gelir. Konya'da köklü bir geçmişe sahip kadim şehir. Bu kadim şehirde ayakkabı sektörü güçlü bir sektördür. Türkiye'nin en önemli ayakkabı üretim merkezlerinden biridir. Geçen yıl itibariyle birçok zorluklara rağmen fuarımızı tek salonda gerçekleştirdik. Fakat onun başarısıyla bugün geldiğimiz noktada salon sayımız ikiye çıktı. Firma sayımız 150'nin üzerinde. 200'den fazla markayla şu anda sektör özelinde de global anlamda da olumsuzluklara rağmen güçlü bir şekilde firmalarımız fuarda yeni sezon ürünlerini sergileyecekler. Türkiye genelinde ve dünya genelinde fuarlarda bir daralma görürken, bizim Konya olarak bu anlamda pozitif ayrışmamız açıkçası bizlere gurur veriyor. İhracat anlamında ise Türkiye'nin ihracatına önemli derecede katkı sunmakta ve kilogram başına düşen ihracat rakamında Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Adeta savunma sanayisi ile yarışır şekilde Konya'nın kilogram başına ayakkabı ihracat rakamı 24 doların üzerindedir. Bu ortalama 3 dolar civarındadır. Aslında Türkiye genelinde bu anlamda Konya katma değerli ürünler üreten bir şehir olarak öne çıkmaktadır. Bunları görmek için biz herkesi fuara bekliyoruz. Şunun da altını çizmek istiyorum. Özellikle bu bir moda fuarı, ayakkabı fuarı. Çantalar da sergilenecek aynı zamanda. Fakat profesyonellere yönelik bir fuardır. Yani bir perakende satış fuarı olmayıp sadece profesyonel olan mağazacı, perakendeci, zincir mağazalar, toptancı, yurt dışındaki alım heyetleri ve acentelere yönelik profesyonel bir fuardır” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-10-11-at-16-14-34-1.jpeg

Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, “Gerçekten Konya ayakkabının şehri diyebiliriz. Türkiye'de değil Konya'da bile anlatmakta güçlük çekiyoruz. Konya ayakkabının zirvesi ve moda fuarı ortaya çıktı. Geçen sene ilki yapmıştık ve her şeyin ilki biraz meşakkatlidir ve zordur. Geçen sene fuarımızın içindeki yabancı ziyaretçi, o ziyaretçinin ticarete dönüşmesi, özellikle ihracata katkı vermesi, fuar alanındaki intizam, düzen oldukça fazlaydı. Her yıl üzerine koymamız gerekiyordu ve bu yıl ikincisi yapılırken çok daha büyük olması gerekiyordu. Geçen yılın yüzde 100'ünü geçen bir katılım oranı ve buna mukabil geçen yılın yüzde 100'ünü geçecek bir yabancı ziyaretçi organizasyonuyla fuarın ikincisini açmış olacağız. Bu bir sektör fuarı dolayısıyla ihracata yönelik olduğu için halk fuara alınmıyor. Fuarımıza 40'a yakın ülkeden gelecek ziyaretçiler var. Biz şu anda organizasyona hazırız ve tümü ülkelerinde ayakkabı toptancısı olan büyük firmalar İstanbul başta olmak üzere başka şehirlerde yapılan fuarlarda bir karışıklık doğabiliyor. Bir başka önemli husus şu anda Türkiye'de ayakkabı moda sektöründe en büyük fuar İstanbul'da yapılıyor. Bir sonraki yıl Türkiye'nin en büyük ayakkabı moda fuarı Konya'da olacak ve sadece ayakkabının değil, ayakkabı fuarcılığının merkezi Konya olacak. Bunu verilerle görüyoruz. Katılımcı sayısındaki artışla görüyoruz. Önümüzdeki sene Konya'da Türkiye'nin en büyük ayakkabı moda fuarını açmış olacağız ve Konya'nın ayakkabı sektöründeki gücünü sadece ayakkabı sektörüyle değil, inşallah sadece Türkiye'ye değil, aynı şekilde yurt dışından gelecek misafirlerimize de ki onların sayısı otomatikman her yıl artıyor göstermiş olacağız” ifadelerini kullandı.