Dil ve Edebiyat Kış Okulu Konya’da başlıyor

Dil ve Edebiyat Kış Okulu Konya’da başlıyor
 Muhabir
Türki Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Konya Şubesi tarafından düzenlenen Dil ve Edebiyat Kış Okulu için başvurular başladı.

Türki Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Konya Şubesi tarafından geçen yıl Kıbrıs’ta düzenlenen Dil ve Edebiyat Kış Okulu’nun bu yıl ki eğitimleri Konya’da yapılacak. 7-8 Ocak’ta düzenlenecek programların dol dolu geçmesini beklediklerini ifade eden Türk Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Konya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Muammer Ulutürk, “Şu an bir forum oluşturduk. Onun üzerinden katılmak isteyenler başvuru yapıyorlar. Bizler kendilerine dönüş yapıyoruz. Katılım için lisans veya yükseklisans mezunu olmanız yeterli. Biz bu programları 3 yıldır Kıbrıs’ta yapıyorduk. Orada bu anlamda bir potansiyel vardı. Hatta şu anda da bizim programlardan sonra dergi çıkarmaya başladılar. Konya’da da ilk defa Şehir Koleji’nde bu etkinliği eğitimleri düzenledik. İki aylık bir projeydi. Şimdi de, ‘Şehir için neden yapmıyoruz’ dedik. Tekrar başladık. İnşallah katılımcılar adına verimli geçer” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ KONUŞMACILAR KATILACAK

Okulda genel olarak neler yapılacağı hakkında bilgi veren Ulutürk, “Hocalarımız kendi alanlarında bilgiler veriyorlar. Mesela öykü yazma teknikleri, şiir yazımı, sinema yazarlığı, fotoğraf okumaları, deneme teknikleri gibi alanlarda konuşmalar yapılacak. Yani baktığınız zaman bütün halinde bir eğitim programı olacak. Gençlerimizi ve bu alanlara merakı olanları bekliyoruz” diye konuştu.

İki gün sürecek programlara Ömer Korkmaz, Ali Güney, Mehmet Kahraman, Abdullah Harmancı, Muammer Ulutürk, Burhan Yemiş, Abdullah Kasay konuşmacı olarak katılacak. 7-8 Ocak’ta düzenlenecek okul İki Doğu İki Batı Derneği’nde saat 14.00’da başlayacak. •Buse Aşcı


BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN!