Cumhuriyet Bayramı Sergisi Açıldı

Cumhuriyet Bayramı Sergisi Açıldı
Türk Eğitim-Sen Konya 2'Nolu Şube ve Medaş Sanat Galerisi işbirliği ile düzenlenen sergi açıldı. Düzenlenen sergide elde edilecek tüm gelir üniversite öğrencilerine burs olarak değerlendirilecek.

Türk Eğitim-Sen Konya 2'Nolu Şube ve Medaş Sanat Galerisi işbirliği ile düzenlenen "Cumhuriyet Bayramı Sergisi" açıldı. Birçoğu öğretmen ve öğrencilere ait eserler sergide görücüye çıktı. Serginin ilk günü olmasına rağmen eserler yoğun ilgi ve talep gördü. 4 Kasım'da bitecek olan sergi ücretsiz şekilde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Sergiden elde edilecek tüm gelirin üniversite öğrencilerine burs şeklinde verileceği belirtilirken 5 günün sonunda 100 Bin Lira değerinde eser satışı yapılması bekleniyor. Sergilenen eserlere 500 ile 5 Bin Lira arasında fiyat biçildi.

Başta Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit olmak üzere sergiye birçok değerli iş insanı, akademisyen ve devlet adamı katılım gösterdi.

Sergi açılışından önce konuşma yapan Murat Yiğit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemi vurgularken, " Türk Eğitim-Sen Konya 2'Nolu Şube öncülüğüyle yapılan bu sergide öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin emeği var. Ayrıca sergi gelirlerinin de öğrencilerimize verilecek olmasın açısından çok anlamlı, Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Gökhan Oral