Cumhurbaşkanı Erdoğan Konyalılara Müjdeler Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konyalılara Müjdeler Verdi!
 Muhabir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da düzenlenen mitingde 21 yol boyunca Konya'da yapılan 372 milyar liralık yatırımları açıkladı.

Son 21 yılda Konya’ya 372 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarının altını çizen Erdoğan, “Eğitimde 9 bin 349 yeni derslik inşa ettik. Şehrimize 4 yeni üniversite kazandırdık. Gençlik ve sporda 28 bin 931 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Biri stadyum olmak üzere toplam 114 adet spor tesisi inşa ettik. Konyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 11 milyar lirayı aşkın destek verdik. Sağlıkta şehrimize 850 yataklı Karatay Şehir Hastanesi’nin de olduğu 3 bin 290 yataklı 37 hastaneyle birlikte 109 sağlık tesisi yaptık. 18 sağlık tesisimizin de yapımı devam ediyor" dedi.

MERAM'A 2 YENİ HASTANE

"Konya’mıza iki önemli sağlık tesisi daha kazandıracağız" diyen Erdoğan, "İlki Meram’ın Ateşbaz-ı Veli Mahallesi’nde yapılacak olan 500 ünitli ağız ve diş sağlığı eğitim araştırma hastanesi olacak. Diğeri ise bin yatak kapasiteli Meram Millet Bahçesi’nin karşısındaki Dutlukır bölgesinde inşa edilecek Şehir Hastanesi konseptindeki hastanedir. Her iki sağlık tesisinin de şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. 250 yataklı Kulu Bölge Devlet Hastanemizin Çarşamba günü itibariyle hasta kabulüne başlayacağının müjdesini de buradan vermek istiyorum. TOKİ eliyle 27 bin 499 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 2 bin 203 konutun yapımına devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde şehrimizde toplam 54 bin 273 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Mevlana Meydanı çevresini yeni baştan düzenleyerek şehre önemli bir cazibe merkezi kazandırdık. Şehrimizdeki 18 millet bahçesi projemizden 10’unu tamamladık. 3’ünün yapımına 5’nin projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Ulaştırmada 167 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu bin 282 kilometreye çıkardık. Alacabel Tüneli ve bağlantı yollarını 2026’da tamamlamayı hedefliyoruz.

HALKAPINAR’A DOĞALGAZ ARZI SAĞLAMAYI PLANLIYORUZ

Kayacık ile mevcut gar arasındaki kesimi 4 hatlı hale getiriyoruz. Yeni Gar-Meram Raylı Sistem Hattı çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız Konya raylı sistem hat uzunluğunu artırmaktır. Tarım ve ormancılıkta şehrimize 25 baraj, 41 gölet, 76 sulama tesisi inşa ettik. Çiftçilerimize yaklaşık 119 milyar liralık tarımsal hibe desteği verdik. Doğalgaz arzı konusunda da Halkapınar’a doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz” dedi.