Çay Tiryakileri Bu Haber Sizi İlgilendiriyor! İftardan Sonra Dikkat Edin!

Çay Tiryakileri Bu Haber Sizi İlgilendiriyor! İftardan Sonra Dikkat Edin!
 İnternet Editörü
Ramazan ayı boyunca çay tiryakileri iftardan sonra demlik demlik çay tüketiyor. Dumanı üstünde tüten çayların nasıl içilmesi gerektiği konusunda Konyalı uzmandan ölümcül uyarı geldi. İşte detaylar.

Çay, hem lezzetiyle hem de faydalarıyla en vazgeçilmez içecekler arasında yer alıyor. Özellikle tiryakiler, gün içerisinde demlik demlik çay tüketiyor. Peki çay nasıl tüketilmeli. Çayı sıcak içmek neden tehlikeli? İşte detaylar…

DAHA DUMANI TÜTERKEN İÇMEYİN!

Kimi zaman bazı çay tiryakileri tarafından daha dumanı tüterken içilen çay büyük tehlike taşıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, çayı kaynar kaynar içmenin, hem yemek borusu hem de gırtlak kanserine yol açabileceği ortaya koyuldu.

Araştırmayı yapan bilim insanları 25 yıl boyunca Türkiye’nin bazı bölgelerindeki yemek borusu kanser hastalarını inceledi. Yapılan incelemede en önemli sebebin sıcak çay olduğunu bilimse olarak ortaya koydular.

Uzmanlar, çayın 65 derecenin altında içilmesini ve bardakta 3-4 dakika bekletilmesini tavsiye ediyor.

İKİ TÜR KANSERE SEBEP OLUYOR

Özellikle ramazan ayında çay içmeyi özleyen tiryakiler, yemeğin hemen ardından daha çay ocaktayken sıcak sıcak tüketiyor. Bütüncül Fonksiyonel Tıp Hekimi Dr. Halit Furkan Sarı, ise konu hakkında tüm Konyalıları uyardı.

Konunun çok önemli olduğunun altını çizen Sarı şunları söyledi: “Çayı çok sıcak içenler dikkat! Yemek borusu özefagus kanserine yakalanan bir hastama, ‘Çayı çok sıcak mı içiyordunuz’ diye sordum. ‘Evet hocam çok sıcak içiyordum' dedi. 65 derecenin üzerindeki çayların direkt içilmesi yemek borusu özefagus kanserini 5 ila 8 kata kadar artırmaktadır.

Soğutmadan çayı asla tüketmemeliyiz. Sürekli olarak dokulardaki tahribat kendisini kansere dönüştürebiliyor. Sadece yemek borusu kanserine değil, gırtlak kanserine de sebep olabiliyor.”

İşte o video:

Kaynak:Konya'nın Sesi