Can Dostlarımız Üzerinden Provokasyon
1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon merkezi olan Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, örnek uygulamaları ve nitelikli personeliyle sokak hayvanlarının huzuru için hizmetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde merkezde yaşanan üzücü münferit olay sebebiyle, Konya’ya yapılan karalama kampanyası ise can dostlarımız üzerinden provokasyon yapıldığını gözler önüne seriyor
Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, örnek uygulamaları ve nitelikli personeliyle binlerce sahipsiz hayvanı en güzel şekilde ağırlıyor. Toplam 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon merkezi olan Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan her canlının Yaradan’ın bir emaneti olduğu bilinciyle şehirdeki sokak hayvanları için pek çok örnek uygulama hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi, bakım evi bünyesinde bulunan; 11 adet veteriner hekim, 8 adet veteriner teknikeri, 14 adet veteriner teknisyeni ve 47 adet hayvan bakım personeli olmak üzere toplam 80 personelle bu büyük tesiste binlerce dilsiz dostlarımıza şefkat elini uzatıyor.
SAHİPSİZ HAYVANLARA YÜKSEK STANDARTTA HİZMET SUNULUYOR
Hayvanlara en yüksek standartta hizmet veren Büyükşehir Belediyesi barınağında; alttan ısıtmalı bakım odalarının yanı sıra yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, kulübeleri, kedi evi, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezinti alanıyla sahipsiz hayvanlar en güzel şekilde misafir ediliyor. Ayrıca laboratuvarları, röntgen üniteleri, acil müdahale odaları, kuvözleri ile birlikte her türlü tıbbi müdahalede bulunabilen tam donanımlı hayvan hastanesinde de sokak hayvanlarının yaraları sarılarak tedavi ediliyor.
“CANBULAN” SAHİPSİZ DOSTLARIMIZIN YARDIMINA KOŞUYOR”
Öte yandan trafik kazaları ve yaralanmalarda acil müdahale aracı olarak hizmet veren dört adet tam donanımlı hayvan ambulansı olan “Canbulan” da 7/24 sokak hayvanlarının yardımına koşuyor. İlk uygulamaya koyulduğunda tüm Türkiye’de alkış alan bu hizmetle zor duruma düşmüş hayvanların yaraları sarılıyor. İlerleyen süreçte “Canbulan” sayısının artırılarak daha fazla hayvana ulaşılması hedefleniyor.
“GÖNÜLLÜ HAYVAN DOSTLARI PROJESİ”
Yine örnek olarak gösterilen “Gönüllü Hayvan Dostları” projesi ile bugüne dek 6.853 sokak hayvanını sahiplendirerek bakımlarını üstlenen Konya Büyükşehir Belediyesi, sahiplendirdiği bu hayvanların takibini ise kurduğu E-Pati Sistemi ile yapıyor. Sahiplendirilen her hayvan başına aylık 500 lira ödeme yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, Proje kapsamında bugüne kadar ödenen toplam tutar ise 24 milyon lirayı aşmış durumda.
YEMEK ATIKLARINDAN MAMA ÜRETİM FABRİKASI 2023’TE HİZMETE GİRECEK
Yemek atıklardan hayvan maması üretimi için kurulma aşamasında olan fabrikanın da ihale sürecini tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, fiziki kuruluş aşamasında olan fabrikayı da 2023 yılı içerisinde üretime geçirecek. Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bütün bu örnek çalışmalarla doğanın ve sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunarak yarınlara çok daha güzel bir Konya bırakılması amaçlanıyor.