Camiye giden çocuklar bisikletlerine kavuşuyor! İşte tarih (Tıkla-İzle)

Camiye giden çocuklar bisikletlerine kavuşuyor! İşte tarih (Tıkla-İzle)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Gençlik Projeleri Ödülü”ne layık görülen “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi 2023 yılında da devam etti. 40 gün boyunca sabah namazını camide kılan çocuklar bisikletlerini ne zaman alacağını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Gençlik Projeleri Ödülü”ne layık görülen “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi 2023 yılında da devam etti. 40 gün boyunca sabah namazını camide kılan çocuklar şimdide bisikletlerini ne zaman alacağını merak ediyor. Peki, bisiklet dağıtımı ne zaman olacak? Çocukların merakla beklediği bisikletlerin ilk görüntülerine Konya’nın Sesi ulaştı. İşte o görüntüler...

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi 3 Temmuz 2023'de Selçuklu Yelda Ak Camii de proje başlangıç programıyla başlamıştı. Şimdi ise projenin ne zaman biteceği ve çocuklara bisiklet dağıtımının ne zaman olacağı merak konusu.

28 BİN 500 KAYIT YAPILMIŞTI

2022 yılında "Güle Oynaya Camiye Gel" projesinde 21 bin 184 çocuğa bisikletlerini kavuşturan Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yılda yaklaşık 24 bin çocuğa bisikletlerini teslim edecek.

3 Temmuz 2023 - 21 Ağustos 2023 tarihleri arasında 40 gün sabah namazına camiye gelen çocuklar Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek bisikletleri almaya hak kazanacak.

ÇOCUKLAR BİSİKLETLERİNİ NE ZAMAN ALACAK?

"Güle Oynaya Camiye Gel" projesi kapsamında verilecek bisikletler Mevlana Kültür Merkezi'nde yerini aldı. 21 Ağustos günü kazananların belli olacağı projede 22 Ağustos 2023 Salı günü bisiklet dağıtımına başlanılacak. Dağıtımın 10 gün içinde bitmesi bekleniyor.

SMS İLE BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Yaklaşık 24 bin çocuğun bisiklete kavuşacağı projede, bisikletleri teslim almak için vatandaşlar kendilerine gelecek olan SMS'leri takip etmeleri gerekiyor. SMS bilgisiyle bisikletleri hangi saatte ve hangi camilere gelecekleri bildirilecek.

28 ilçede ise Konya Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği noktalarda, çocuklar kimlik fotokopisi ve 1. derece yakınıyla bisikletlerini alabilecek. Bilgilendirme SMS ile yapılacak.

ÜCRETSİZ KURULUM OLACAK

Konya Merkezde kurulacak olan ücretsiz kurulum noktalarını vatandaşlar SMS ile bilgilendirilerek internet sitesinden takip edebilecek.

İŞTE ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ BİSİKLETLERDEN GÖRÜNTÜLER

Anatoya markasını taşıyan bisikletlerin renkleri de belli oldu. 24 inç özellikli bisikletler, mavi, kırmızı ve sarı olacak şekilde çocuklara teslim edilecek.

- Nurseda İnan

Kaynak:Konya'nın Sesi