Büyük Fuarın Ayak Sesleri Duyuldu!

Büyük Fuarın Ayak Sesleri Duyuldu!
 Muhabir
Nobel Master Shoes Konya Ayakkabı&Çanta Moda Fuarı’nın 16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Konya TÜYAP Fuar Merkezi'nde yapılacağını ifade eden Başkan Muhammet Acar, Konya'daki ayakkabı sektöründeki tüm toptancı ve perakendecileri fuara davet etti

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 16-19 Ekim 2024 tarihinde yapılacak Ayakkabı Fuarı için hazırlıklar tam gaz sürüyor. Fuara sayılı günler kaldığını söyleyen Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, “Bu yıl Uluslararası Nobel Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Fuarının açılışı, Uluslararası Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 6 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 12'de açılışı yapılacak.

ayakkabi-6-001.jpg

16 Ekim tarihinde başlayacak olan fuarımız 19 Ekim tarihine kadar devam edecek. Konya'mızdan ve Türkiye genelinden ayakkabı bölgelerinden toplam 200 firma katılımcı firma 250 marka katılımı sağlayacak. Dünyanın 54 ülkesinden alım heyetlerinin biletlemeleri ve konaklamaları şu anda tamamlandı. Türkiye genelinde yurtiçinden ve yurt dışından yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret edeceği bekleniyor. Geçen yıl 120 firma ile düzenlemiştik şu anda firma sayımız 200'ü geçmiş durumda” şeklinde konuştu.

ayakkabi-5.jpg

15 BİN KİŞİLİK HEYET KONYA’YA GELECEK
Fuar için Konya’ya 15 bin kişilik heyetin geleceğini belirten Acar, “Geçen sene Konyalı 90 Türkiye’nin diğer şehirlerinden gelen 30 firma bulunuyordu, bu sene Konya'dan 110 civarında firmamız var. Türkiye genelinde de 90'ın üzerine çıktı. Geçen yıl bir holde yapmıştık, bu sene hol büyüdü, 2 hole çıkardık. 200'ün üzerinde katılımcı firmamız ile uluslararası düzeyde ayakkabı fuarımızı gerçekleştireceğiz. Dünyanın 54 ülkesinden alım heyetleri davet edildi. Bunların biletlemeleri ve konaklamaları hazırlandı. Geçen yıl biliyorsunuz 26- 29 Ekim tarihlerinde Konya'da otellerde yer yoktu. Bu yıl da ilk aldığımız bilgilere göre 16-19 Ekim tarihlerinde yapılacak fuar sebebiyle otellerin doluluk oranları yüzde elliyi aşmış durumda. O günlere özel olarak fuar dolayısıyla hem yurt içinden hem de yurt dışından geçen yıla oranla iki katına çıkıp on beş bin civarında alım heyetinin geleceği bilgisi var” ifadelerini kullandı.

ayakkabi-8-001.jpg

AYAKKABI İHRACATININ %40’INI KONYA ÜRETİYOR
Türkiye’den ihraç edilen ayakkabıların %40’ının Konya’da üretildiğini söyleyen Acar, “Konya ayakkabı sektörü İstanbul'dan sonra ikinci sırada. Ancak Konya ikinci sırada olması ve Türkiye'den ihraç edilen ayakkabıların özellikle merdane ve zenne diye tabir ettiğimiz erkek ayakkabısı ve kadın ayakkabısında Türkiye'den ihracatı yapılan ayakkabıların yüzde 40'ını Konya üretiyor. Ayakkabılar çeşit çeşit üretiliyor. Çocuk ayakkabısı var, genç ayakkabısı var, enjeksiyon spor ayakkabılar var. Şimdi enjeksiyonlu spor ayakkabı dediğimiz zaman da herkes kendi çapında üretim bölgeleri farklılık arz ediyor. Gaziantep enjeksiyonlu sporda önde mesela. Ama biz erkek ayakkabısı ve kadın ayakkabısında Türkiye'nin ikinci sırasındayız ve Konya'da düzenleyeceğimiz ayakkabı fuarı da Türkiye'nin ikinci büyük fuarı olacak. Biz iki yıldır fuar yapıyoruz ve Türkiye'nin İstanbul'dan sonra ikinci sırasında fuar yapıyoruz. Konya ekonomisine, Türkiye ekonomisine gerçekten çok büyük katkı sağlayacak. Bu fuara sizin aracılığınızla da hem Konya'daki toptancıları, perakendecileri hem de Türkiye genelindeki ayakkabı sektöründe bulunan toptancı ve perakendecileri mutlaka bekliyoruz” dedi.