Bu Terlik Tam Bir Şifa Kaynağı!

Bu Terlik Tam Bir Şifa Kaynağı!
 Muhabir
Hamilelik sonrası lohusa annelerin yaşadığı stresi azaltarak anneyi sakinleştirmesiyle bilinen keçeden yapılan lohusa terliğinin genellikle kış sezonunda tercih edildiğini söyleyen Do Re Mi’ci Tuhafiye satış sorumlusu Şakir Meral, lohusa terliğini anlattı

Lohusa depresyonunu bilmeyen yoktur. Hamilelikten sonra anneleri bekleyen zorlu süreçlerden sadece bir tanesi. Peki, lohusa annelerin stresini ne alıyor dersiniz? Lohusa terliği! Aklınıza gelen süslü lohusa terliğinden bahsetmiyoruz bu terlik tam bir şifa kaynağı… İşte keçeden yapılmış lohusa terliği ve özellikleri…

Hamilelik sonrası lohusa annelerin yaşadığı stresi azaltarak anneyi sakinleştirmesiyle bilinen keçeden yapılan lohusa terliğinin genellikle kış sezonunda tercih edildiğini ifade eden Do Re Mi’ci Tuhafiye satış sorumlusu Şakir Meral, lohusa terliğinin özelliklerini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Meral, “Kış sezonunda lohusa olan annelere keçe terlikler tavsiye ediyoruz. Keçe terlikler vücuttaki elektriklenmeyi alıp anneyi rahatlatıyor. Kışın daha çok lohusa anneleri keçe terlik tercih ediyor. Keçe terlikler anneyi daha çok sakinleştiriyor. Bir de bunlar dövme keçedir eskiden kepenek derlerdi şimdi bunu terliklere yaptılar. Özellikle anneler tercih ediyor ürünün içindeki teknoloji elektriklenmeyi radyasyonları hepsini alıyor” ifadelerini kullandı.

Keçenin yaşlılar tarafından da tercih edildiğini belirten Meral, “Yaşlı teyzelere gün içinde abdest aldığında kullanabilecekleri keçe ayakkabılar var bunları daha çok tercih ediyorlar veya gençler kendilerine alıyor anneler çocuklarına alıyor. Kışın terlikler daha çok tercih edilmelidir. Mestler var ama mest yerine yeni nesilin kullandığı yeni çıkan termo mestler var çorap gibi giyilen bunlar çok kullanılıyor. Eski mestleri anneler dedeler abdest namaz için kullanıyorlardı ama şu anda bunlar daha çok revaçta. Dizüstü botlar için bayanlara botların üzerine ince çorapların üzerine giymeleri için çeşitli yün çoraplar satılıyor” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ