Bu merkez Konyalıların ruhuna dokunacak!

Bu merkez Konyalıların ruhuna dokunacak!
 Muhabir
Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğinde Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin inşaat çalışmaları başladı.

Selçuklu Belediyesi sağlık alanında sürdürdüğü yatırım ve iş birliğine bir yenisini daha ekliyor. Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi Binası için kazı çalışmalarına başlandı.

TESİS BİRÇOK DONANIMIYLA HİZMET VERECEK

Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak olan ve sağlık alanında da önemli bir eksiğin giderileceği Toplum Ruh Sağlığı Merkezi vatandaşlara şu şekilde hizmet verecek;

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi toplam 4699 metrekare alandan oluşacak. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi içerisinde 1 Adet Spor Salonu, 4 Gözlem ve Tedavi Odası, 1 Psikolog Odası, 1 Ekip Odası, 1 Sosyal Görüşme Odası, 1 Kütüphane, 9 Atölye, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Doktor Odası yer alacak.

Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ise 1 Adet Çok Amaçlı Salon, 1 Adet Röntgen Odası, 1 Kan Alma Odası, 1 Adet Mamografi Odası, 1 Adet Laboratuvar, 2 Adet Üreme Sağlığı ve Muayene Odası, 1 Adet Ketem Odası, 1 Adet Üreme ve Ketem Danışma Odası, 1 Adet USG, 1 Adet Gebe Sınıfı 1 Adet Acil Müdahale Odası, 1 Adet Fiziksel Aktivite Koçu, 2 Adet Sigara Bırakma Odası, 3 Adet Fiziksel Aktivite Alanı –Fizyoterapist, 1 Adet Podolog, 2 Adet Diyetisyen, 1 Adet Ağız ve Diş Sağlığı, 1 Adet Ergoterapist, 2 Adet Psikolog, 2 Adet Sosyal Hizmet Odası, 2 Adet Çocuk Gelişim Odası ve 1 Adet Hasta Eğitim Odası ile vatandaşlara hizmet verecek.

PEKYATIRMACI: BÜTÜN İNSANLARIMIZA DOKUNMAK İSTİYORUZ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı yapımı başlayan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi için şu sözleri kullandı: "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bizim için önemli bir proje. Selçuklu Belediyesi olarak özellikle üzerinde durduğumuz Aile Gelişim Merkezi Projemizin de inşallah bileşenlerini oluşturacak. Çünkü toplumumuzdaki her kesimden insanın yararlanabileceği, sağlık hizmetini alabileceği, belli alanlarda danışmanlık hizmetini alabileceği, belli alanlarda yine rehabilitasyon hizmetlerini alabileceği merkezlere özellikle ihtiyaç duyuyoruz. Bu manada biz toplumumuzun her kesimine erişmek tüm insanlarımıza hizmet verebilmek anlamında Aile Gelişim Merkezi Projesiyle birlikte hem okul dışı öğrenme ortamlarında hem Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde hem Sağlıklı Hayat Merkezlerinde bütün insanlarımıza dokunmak istiyoruz. Burada Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzle güzel bir işbirliği yapıyoruz. Milli Emlak’a ait olan alan üzerinde Selçuklu Belediyesi olarak binaların yapımını gerçekleştireceğiz ve binaların yapımını gerçekleştirdikten sonra da yine yapım maliyeti karşılığında Milli Emlak’a ait olan arsalardan belediyemize verilecek. Böylelikle daha sürdürülebilir bir hizmeti sağlamış olacağız.”

Nurseda İnan

Etiketler: Konya Haber, Konya Haberleri, Selçuklu Belediyesi, Ahmet Pekyatırmacı, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi

Kaynak:Konya'nın Sesi