Bu çocuklar bir harika! Konya Selçuklu Fatih MTAL deprem bölgesi için çalışıyor

Bu çocuklar bir harika! Konya Selçuklu Fatih MTAL deprem bölgesi için çalışıyor
Kahramanmaraş'ta merkezli iki büyük depremin ardından çadır kentlere yerleşen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ilan eden Konya Selçuklu Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gece gündüz demeden çalışıyor

Kahramanmaraş'ta merkezli iki büyük depremin ardından çadır kentlere yerleşen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ilan eden Konya Selçuklu Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gece gündüz demeden çalışıyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgesinde çadır kentlere yerleşen depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla seferberlik ilan eden Konya Selçuklu Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri mobil lavabo üretimine başladı. Lise sevkıyatların ardından prefabrik evler yamak için de çalışmalara başladı.

Deprem bölgesindeki vatandaşlar için mobil(seyyar) WC’ler imalatı yaparak destek olduklarını ve onlar için yardımlarına devam edeceklerini dile getiren Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şaban Dalgıç, “Milli Eğitim Bakanlığı’mızın, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’müzün bizlere verdiği talimat ile 60 adet çift yönlü taşınabilir mobil konteyner WC’leri tamamladık. İmalatların 46 tanesini Malatya ve Hatay illerimize teslimatını gerçekleştirdik. Şu anda elimizde 14 tane hazır deprem bölgelerine ulaşmak üzere mobil(seyyar) WC’lerimiz mevcuttur. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında konteyner ev imalatı yapmak vardır” ifadelerini kullandı.

FATİH MTAL DEPREM BÖLGESİNE MOBİL WC’LER GÖNDERİYOR!

Deprem bölgesinde mobil(seyyar) WC ihtiyacı karşısında üretime başladıklarını ve yaptıkları diğer faaliyetler hakkında bilgi veren Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şaban Dalgıç, “Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgesindeki vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla taşınabilir mobil(seyyar) WC tasarlayarak ve bunu üretime geçirerek kendi çapımızda destek olmayı planlarken Milli Eğitim Bakanlığı’mızın, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’müzün bizlere verdiği talimat ile 60 adet çift yönlü taşınabilir mobil konteyner WC’leri tamamladık. İmalatların 46 tanesini Malatya ve Hatay illerimize teslimatını gerçekleştirdik. Şu anda elimizde 14 tane hazır deprem bölgelerine ulaşmak üzere mobil(seyyar) WC’lerimiz mevcuttur. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin büyük azim ve gayretleri ile bu güzel çalışmalarımızı ihtiyacı olan ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar deprem bölgelerine 90 adet mobil WC’lerin ulaştığını biliyoruz. Bunlardan 46 tanesini Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin teslimatının yaptığını ortaya koyarsak Türkiye’de yapılan mobil (seyyar) WC’lerin yarıdan fazlasını okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerimizin özverili gayreti ile yapılıp teslimatının gerçekleştirildiğini söylemek mümkündür” şeklinde konuştu.

‘YAPTIKLARIMIZ YARALARA MERHEM OLMA UMUDUDUR’

“Bizlere bu süreçte desteğini esirgemeyen öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, dostlarımıza ve bizlere önde ve arkada destek olan herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuşan Şaban Dalgıç, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 14 milyon vatandaşımızı etkileyen depremin yarattığı yaraları sarmaya çalışıyoruz. Gerçekten ‘Asrın Felaketi’ diye adlandırdığımız bu afetten etkilenen vatandaşlarımızın hissiyatları ve durumları çok farklıdır. Bizim buradan onlara el uzatmamız, yardımcı olmamız küçük bir yaraya merhem olma umududur. Bizim öğrenci ve öğretmenlerimiz bu gayreti göstererek bu zor günlerin telafisinde başarılarını ortaya koymuş oldular. Bizlere bu süreçte desteğini esirgemeyen öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, dostlarımıza ve bizlere önde ve arkada destek olan herkese teşekkür ederiz. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz bu çabaları sayesinde olumsuz bütün düşünceleri yıkmayı başardılar” açıklamalarında bulundu.

BİR SONRAKİ HEDEF KONTEYNER EV İMALATI!

Mobil WC’ler dışında depremzedeler için gelecekteki hedeflerinin konteyner ev imalatı olduğunun altını çizen Dalgıç, “Konya ve çevre illerimizde deprem riskinin az olması nedeniyle deprem bölgelerinden ciddi manada göç almış ve daha da alacak durumdadır. Risksiz olması dışında Konya’mızın yardıma muhtaç her insana koşulsuz sevgisi ve saygısı ile bütün insanlara kucak açmış olması Konya’yı ayrı bir değerli kılmaktadır. Bizde bu değerin farkında olarak hareket eden bir okul olduğumuz için depremzedelere sadece mobil WC yapmadık. Aynı zamanda hem nakdi hem ayni yardımlarımız AFAD üzerinden ilk günden bu yana devam etmektedir. Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz koordinesi ile yardımlarımızı ulaştırmaya devam etmekteyiz. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında konteyner ev imalatı yapmaktır. Bu isteğimizi de gerçekleştirebileceğimiz ortaya konmuştur. Okulumuz döner sermaye işletmesi olarak diğer alanlarda da imalatlarını gerçekleştirmektedir. Diğer okullara diğer illerdeki mesleki ve teknik alanında örnek olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz. Bu alanda birçok okulumuz müdürleri ile istişare ederek birlikte fikir paylaşımında bulunduk. Onlara da bu süreçte faydalı olabildiysek ne mutlu bize demek istiyorum. Basında bizlere de yer verdiği için okulumuzun mezunlarından Gizem Başar kızımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘GÖNÜLLÜLÜK ESASLI ÇALIŞIYORUZ’

Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi Alan Şefi Ahmet Keskin, “Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri olarak gönüllülük esasına dayalı şekilde deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlarımızın ihtiyacı olan mobil(seyyar) WC’leri yapıyoruz. Yapmış olduğumuz mobil(seyyar) Wc’ler çift taraflı olmaktadır. Bir tarafı kadın bir tarafı erkek olmak üzere kullanılmaktadır. Elektrik tesisatı, su tesisatı, su tankeri olan wclerimizin imalatı için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bugün inşallah son imalatımızı tamlayarak deprem bölgesinde ihtiyacı olan vatandaşlarımız için aracımız yola çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN BÖLÜMLER BİRLİK OLDU!

Tesisat Teknolojisi Alan Şefi Abdülaziz Yıldız, “Burada olan mobil (seyyar) WC’lerin yapımından önce Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde soba yapımda görev aldık. Sonrasında okulumuz tarafından deprem bölgesinde seyyar wclerin ihtiyacı olduğu ifade edildi. Bizde öğrenciler ve öğretmenler olarak hep birlikte gerekli bütün çalışmaları yaparak wcleri hazır hale getirdik. Burada mobilya bölümü, elektrik bölümü, inşaat bölümü, tesisat bölümü ve bilgisayar bölümü olarak el ele verdik. Okul idaresi koordinemiz sayesinde güzel bir iş çıkardık. Burada gerçekleştirilen yardımlarımızı da depremzedelere ulaştırdıktan sonra gönlümüz rahat edecektir” şeklinde konuştu.

ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPTILAR!

Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi Öğrencisi Kerim Akdoğan, “Bu prefabrik tuvaleti depremzede kardeşlerimiz için yaptık. Ben burada gönüllü olarak çalıştım, gönüllü olarak hizmet verdim. Öğretmenlerimiz ile birlikte gönüllü olarak hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi. Tesisat Teknolojisi Alan Öğrencisi Samet Demirbaş, bundan sonra da depremzedeler için yardımlarına devam edeceklerini dile getirirken, Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi Öğrencisi Hamit Durmaz, ilk günden bu yana afet bölgesine gönüllü olarak her alanda destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi. •Gizem Başar