Boncukları Sanata Dönüştürüyor!

Boncukları Sanata Dönüştürüyor!
 Muhabir
Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, bu yıl Vuslat Vakti temasıyla başladı. Konya Mevlâna Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma törenlerine yerli ve yabancı binlerce turist katılım sağladı.

Mevlâna Kültür Merkezi içerisinde bulunan stantlarda hem geleneksel el sanatlarımızı anlatan hem de turistlere hediyelik eşya satışında bulunan onlarca stant bulunmakta. Turistlere takı yapma sanatını anlatan Şerife Erdoğan el yapımı takılarını tanıtıma ve satışa sundu.

8 senedir takı tasarımı yapan Şerife Erdoğan,” Takı tasarım kurslarda öğrendiğim takı yapma sanatını buraya gelen misafirlere tanıtıyorum. El yapımı takıların nasıl yapıldığını anlatıyorum” şeklinde konuştu.

DOĞAL TAŞ VE İĞNE OYALARI KULLANILIYOR

Yaptığı tasarımlarda el yapımı iğne oyalarının ve doğal taşları da kullandığını söyleyen Şerife Erdoğan, “Şu an burada Osmanlı Tuğrasıyla yapılmış, çek kristali ile yapılmış bileklikler, kolyeler, yüzükler var. Kendi fikirlerimizi birleştirerek, taşları birleştirerek yaptığımız tasarımlar var. Kişiye özel üretimlerim de bulunuyor. Genellikle kristal taşlar, kum boncuklar ile yapılıyor ama kişiye özel ürettiğim aksesuarlar da kendi yaptığım iğne oyalarını ve doğal taşları da kullanıyorum” dedi.

UCUZ BİR HEDİYELİK EŞYASI

Takıların fiyatlarının kullanıldığı malzemeye göre değiştiğini belirten Erdoğan,” Fiyatlarımız gayet cüzi bir miktar. Bizim için önemli olan şey para değil yaptığımız bu işi herkesin görmesi bizim için daha önemli. Her bütçeye uygun takımız bulunmakta fiyatları uygun olduğu için gelenler rahatlıkla alışveriş yapabiliyor. Özellikle Şeb-i Arus için gelen yabancı turistler fazla fazla alışveriş yapıyorlar” diye açıkladı. -Buse Aşcı