Bayramda En Güzel İkram: Lokum!

Bayramda En Güzel İkram: Lokum!
 Muhabir
Konya’da vatandaşların Ramazan Bayramı öncesi lokum ve şeker alışverişini ihmal etmediğini belirten Giba Lokum ve Şekerleme Satış Sorumlusu Mehmet Büyükambarlar, bayramda en güzel ikramın lokum olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı yaklaşırken Konya’da vatandaşlar bayram alışverişine başladı. Giba Lokum ve Şekerleme Satış Sorumlusu Mehmet Büyükambarlar, Giba Şekerleme’de bayram satışlarının yoğun olduğunu ifade etti. Büyükambarlar, “Bayram zamanı geldiğinde çok yoğunluk oluyor. Daha çok şeker, lokum ve çikolataya yönelik rağbet var. Üretici bir firma olduğumuz için her çeşit satışımız bulunuyor. Vatandaşlarda lezzetimize güvenip bizi tercih ediyorlar” diye konuştu.

KONYALILARIN TERCİHİ ÇİFTE KAVRULMUŞ

Bayramda gelen misafirlere en güzel ikramın taze çekilmiş bir Türk kahvesi ve iyi seçilmiş bir Türk lokumu olduğunu belirten Büyükambarlar, “Giba Lokum ve Şekerleme’de envai çeşit lokumun satışını yapıyoruz. Şehzade lokum çeşitlerimiz var. Ahududu, narlı, paşa şehzade, kavunlu. Spesiyal lokumlarımız var. İçi tüm antep fıstıklı ve çikolatalı, kurutulmuş gül yapraklı, çifte kavrulmuş antep fıslıklı, pudralı, hindistan cevizli gibi. Özellikle Konya'da çifte kavrulmuş lokum daha çok tercih ediliyor. Taze çekilmiş Türk kahvesinin yanında en güzel ikram Türk lokumu” ifadelerini kullandı.

BU BAYRAM ŞEKER SATIŞI AĞIRLIKTA

Bayram alışverişinin olmazsa olmazı şeker ve çikolataya müşterilerin yoğun ilgisi olduğunu söyleyen Büyükambarlar, “Gelen müşterilerimiz damak zevkine göre seçimlerde bulunuyorlar. Çikolata seven çikolata şeker seven şeker alıyor. Geçen sene çikolata daha ağırlıklı satılıyordu. Bu sene müşterilerimiz biraz daha şekere ağırlık verdi. Ama tabi çikolata satışımız da her zamanki gibi yoğunlukta” dedi.

FİYATLAR ÜRÜNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Lokum ve çikolatalarda fiyat aralığının ürün çeşidine göre değiştiğini söyleyen Büyükambarlar, “Lokum fiyatları 120 TL'den başlar, spesiyal lokumlarımızda 450 TL'ye kadar çıkar. En ucuz çikolatalarımız da 250TL’den başlıyor bin 600 liraya kadar çıkıyor. Diğer fiyatı yüksek olan bin 700 liralık dediğimiz çikolatalar da dolgulu çikolata ve spesiyal çikolata grubundadır. Her bütçeye uygun satışımız mevcut” şeklinde konuştu.

Giba Şekerleme’nin ürün yelpazesinden bahseden Büyükambarlar, “Draje çeşitlerimiz var, Mevlana şekeri çeşitlerimiz var, Konya’ya yönelik akide şekeri çeşitlerimiz var. Pişmaniye var, kestane şekeri var. Bu şekilde daha çok şekere yöneliyoruz” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ