Başkanlardan duygusal video: Bana anlatılana kadar bilmiyordum! (Tıkla-İzle)

Başkanlardan duygusal video: Bana anlatılana kadar bilmiyordum! (Tıkla-İzle)
SOBE Vakfı'nın yayınladığı belgesele konuşan Başkan Uğur İbrahim Altay ve Başkan Ahmet Pekyatırmacı ve Vakıf Başkanı Mustafa Ak otizm hakkında duygusal röportajlar verdi.

Türkiye’nin otizm alanında en kapsamlı ve en büyük eğitim merkezi, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı, 7 yaşına girdi.

SOBE Vakfı'nın 7. yıla özel yayınladığı belgesele konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Vakıf Başkanı Mustafa Ak vakıf hakkında ilginç detaylar verdi.

İşte o duygusal belgeselden kesitler:

BELGESELİN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

SOBE VAKFI HAKKINDA

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı tarafından 2016’da Konya’da kurulan SOBE, büyük bir ihtiyacı karşılıyor.

21 bin metrekare alan üzerine kurulan merkez, Türkiye’nin alanında en kapsamlı ve en büyük merkezi olma özelliğine sahip.

Dünyadaki örnekleri incelenerek hazırlanan merkezin içinde eğitim sınıflarının yanı sıra yüzme havuzları, sosyal yaşam alanları, spor ve müzik atölyeleri, binicilik tesisleri gibi öğrencilerin ve ailelerinin yararlanabileceği pek çok bölüm bulunuyor.

Otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin yaşamsal ihtiyaçlarını bağımsız karşılayabilen, üretken, sosyal hayata entegre bireyler olmalarını sağlayan kurum olma misyonuyla yola çıkan SOBE, Türkiye’nin her ilinden başvurulara yetişmeye çalışıyor.

Kaynak:Konya'nın Sesi