Başkan Koçak’tan, Ömür Gedik’e tepki

Başkan Koçak’tan, Ömür Gedik’e tepki
Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, Ömür Gedik'in 'Affet bizi çocuk' başlıklı köşe yazısında veteriner hekimlere yönelik olumsuz ifadelerinin yer aldığını belirterek, tepki gösterdi

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, Ömür Gedik'in 'Affet bizi çocuk' başlıklı köşe yazısında veteriner hekimlere yönelik olumsuz ifadelerinin yer aldığını belirterek, tepki gösterdi.

Koçak açıklamasında, Ömür Gedik'in veteriner hekimlerin meslek camiası için özür dilemesini istedi.

Koçak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"24 Kasım 2022 gecesi sosyal medya platformlarında paylaşılan, Konya Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşanan ülkemizi derinden sarsan elim olaydan sonra yazar, şarkıcı ve hayvan hakları savunucusu, SİYAD üyesi, HAÇİKO Derneği kurucusu ve başkanı, hayvan severliği ile ön plana çıkmış ülkemiz tarafından sevilen Ömür GEDİK’in 29.11.2022 Salı günü Hürriyet Gazetesinde ‘’Affet bizi çocuk‘’ başlıklı yazısında Veteriner Hekimliği Mesleği ile ilgili ‘’Aynı, aynı barınakta başına kürekle vurup öldüren veteriner hekimin eline düşen köpek gibi.‘’ ve ‘’Barınakları bırakın sevmeyi bu hayvanlardan nefret eden, vicdanı sızlamayan personelden, veteriner hekimlerden temizlemek yetkililere düşüyor.’’ cümleleri kamuoyunu mesleğimize karşı yanlış bilgilendirmeye/yönlendirmeye sebebiyet verebilecek açıkça hatalı tespite dayanan yanlış içerikli bir nitelik taşımaktadır.

Yaşanan bu elim olayın failleri; Murat B. İle Sefa Ç. Adli-idari tüm kurumların titizlikle incelemeleri sonrasında tutuklanmıştır ve resmi belgeler ile Veteriner Hekimi olmadığı net olarak bellidir.

Biz Veteriner Hekimler; hayvan sağlığı, gıda güvenliği, zoonoz (hayvandan insan bulaşan) hastalıklarla mücadele kapsamında doğrudan insan sağlığının korunmasında görev alan ve önemli yükümlülükleri bulunan köklü bir geçmişe sahip, saygın bir kurumsal yapının mensuplarıyız. En büyük sevinç kaynağı acılarını dilleri ile değil ancak sesleri ve bakışları ile anlatabilen hayvanların dertlerini dindirmek olan mesleğin mensuplarıdır Veteriner Hekimler. Veteriner Hekimi olmak sevgi işidir. Veteriner Hekimi olmak merhamet işidir. Hayatımıza renk katan sevimli canlılara şifa dağıtan Veteriner Hekimlerdir.

İcra etmiş olduğumuz mesleğin kutsallığının, çalışma şartlarımızın zorluğunun ve en önemlisi temelinde ‘’hayvan sağlığı ve insan sağlığı‘’ gibi önemli kavramların var olduğu idrakiyle ve veteriner hekimlerimizin idealleri ve kaygılarıyla birlikte yıllardır ilimizin, ülkemizin ve tüm hayvan sağlığını ve insan sağlığını korumaya ve bu alanlarda daima gelişmeyi kendimize ilke edindik.

Bu doğrultuda Ömür GEDİK’in Hürriyet gazetesinde yayınlanan ‘’Affet bizi çocuk‘’ adlı köşe yazısında Veteriner Hekimliği mesleğinin itibarını zedeleyici kelimeler kullandığı görülmüştür. Hayvan sağlığı ve refahı için 7 gün 24 saat büyük riskler altında mesleğini icra eden Veteriner Hekimliği mesleğine yönelik, mesleğimize saygısızlık barındıran söz konusu ibarelerin bulunduğu köşe yazısı ile ilgili Veteriner Hekimliği camiasından ivedilikle bu yanlışın düzeltilmesi adına özür bekliyor, en kısa zamanda Konya Veteriner Hekimler Odası ev sahipliğinde Konya Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezindeki meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm meslektaşlarımızın çalışmalarını, özverilerini ve hayvan sevgilerini yerinde görmeye Konya’ya davet ediyoruz."